Rīgā uzņems divas piedzīvojumu un muzikālā žanra ārzemju filmas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: popturfdotcom, CC BY-SA 2.0

Sadarbībā ar studiju «Boheme International» Rīgā tiks uzņemtas divas piedzīvojumu un muzikālā žanra ārzemju filmas - «Kvest» un «Labākie puiši».

Kā aģentūrai LETA stāstīja studijas «Boheme International» pārstāve Aija Bērziņa, abas filmas būs vairāksēriju televīzijas mākslas filmas tām atbilstošā formātā. Viņa norādīja, ka filmas uz ekrāniem varētu nonākt nākamā gada pavasarī.

Filmas ar dublētu tulkojumu pirmajā gadā pēc montāžas beigām varēs rādīt Krievijā, Ukrainā, Skandināvijas valstīs, Baltijas valstīs, kā arī citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, Izraēlā un Neatkarīgo valstu savienības (NVS) valstīs, piemēram, Kazahstānā, Baltkrievijā.

Filma «Kvest» būs 16 sēriju televīzijas piedzīvojumu filma. Tās sižets sāksies kādā Rīgas klubā, kur filmas varoņi tiks noindēti. Tiem, kuri nenomirs uzreiz, nāve tiks atlikta uz 72 stundām. Filmas varoņiem būs jāizpilda leļļu pavēlnieka uzdevumi, kuram ir pretinde. Bērziņa pastāstīja, ka tālākie notikumi sajauks mūsdienu dzīvi ar pagātni.

Filmas režisori ir Aleksandrs Daņilovs, Andrejs Zagidulins un latviešu režisors Pāvels Fuks. Plānots, ka tajā lomas atveidotos latviešu aktieri Sigita Jevgļevska, Lauris Dzelzītis, Ģirts Krūmiņš, Egīls Melbārdis, Pēteris Gaudiņš, Ivars Puga un citi.

Lielākā daļa filmas scenārija darbības tiks uzņemta Rīgā, neliela daļa Maskavā. Filmā tikšot atspoguļotas gandrīz visas ievērojamākās Rīgas vietas. Pats filmēšanas process sākšoties maijā un ilgšot līdz šī gada septembrim. Pašlaik notiekot filmas sagatavošanas process. Filmas kopējais budžets ir 2,6 miljoni eiro. Filma ir Latvijas studijas «Boheme International» un Krievijas studijas «Ivan» projekts.

Pēc Bērziņas teiktā, «Labākie puiši» būs simtprocentīga «tautas» melodrāma. Tas nebūšot muzikāls seriāls ar humoru un dvēseliskām dziesmām astoņdesmito gadu stilā, bet gan četru sēriju spēlfilma par mīlestību, aizejošu jaunību, bijušajiem ideāliem un nerealizētām ambīcijām. Bērziņa stāstīja, ka seriālā ir stāsti par veselu cilvēku paaudzi, kuri dzīvojuši Krievijā un pēc tam PSRS.

Filmas sižeta varoņi ir astoņdesmito gadu beigu vokāli instrumentālais ansamblis «Labākie puiši», kas pamazām zaudēja savu popularitāti. 20 gadus mūziķi ticēja labajam un gaidīja īsto brīdi, lai atgrieztos uz skatuves. Tas arī izdevās un viņus atcerējās un gribēja redzēt un dzirdēt atkal, stāstīja Bērziņa.

Filmas «Labākie puiši» režisore ir Jeļena Nikolajeva. Galvenās lomas atveido Tatjana Dogileva, Mihails Jefremovs un citi. Šī filma pilnībā tikšot uzņemta Rīgā. Filmēšana sākšoties jūnijā un ilgšot līdz šī gada augustam. Filmas kopējais budžets ir 1,6 miljoni eiro. Tā tapšot sadarbībā ar Krievijas kopproducentu «Amalgama Studio».

Bērziņa stāstīja, ka viens no svarīgākajiem faktoriem, kas ietekmēja to, ka filmas tiks uzņemta Rīgā, ir producentu centra «Ivan» un kompānijas «Amalgama Studio» rezultatīva sadarbība ar Latvijas kinokompāniju «Boheme International» pagājušajā gadā pie projekta «Mantojums», kas tagad tiek turpināta, uzņemot filmas «Kvest» un «Labākie puiši».

Jau ziņots, ka Nacionālā kino centra (NKC) rīkotajā konkursā par valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā, Latvijas studijas «Boheme International» un Krievijas studijas «Ivan» projekts «Kvest» saņēma vislielāko punktu skaitu. Maksimālā iespējamā līdzfinansējuma summa projektam ir 86 383 eiro. 2013.gadā projektam piešķirts arī Rīgas filmu fonda līdzfinansējums 340 487 eiro apmērā. Tā atbalsts attiecas tikai uz Latvijā iztērēto finansējumu, veidojot no tā noteiktu procentu.

Filmai «Labākie puiši» maksimālā iespējamā līdzfinansējuma summa ir 168 408 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu