Ukraiņu borščs (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 엔디미온, CC BY-NC-SA 2.0

«Apollo» lasītāja Inga uz redakciju atsūtītajā vēstulē lūdza, atbalstot ukraiņu tautu, publicēt kādu no ukraiņu receptēm, piemēram, boršča recepti. Ja jums ir zināma kāda īpaša ukraiņu ēdienu recepte, atsūtiet - dzive@apollo.lv! Boršča recepšu ir ļoti daudz, katrai saimniecei noteikti sava. Šīs receptes pamats ņemts no ļoti senas pavārgrāmatas, apvienojot ar šīs receptes jauninājumiem.

Nepieciešams:

500g liellopu gaļas
700g liellopu gaļas buljona kaulu
200g cūkas speķa
3 burkāni
maza kāpostgalviņa
3 sīpoli
4 daiviņas ķiploka
3 bietes
selerijas sakne
5 kartupeļi
200g sālītu sēņu
sāls
etiķis
tomātu pasta
1 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote miltu
pipari
lauru lapa

Pagatavošana:

Gaļu un kaulus aplej ar ūdeni, uzvāra, noputo, turpina vārīt, līdz gaļa gatava.

Vienu bieti sarīvē, uzlej nedaudz etiķa, ļauj atsuloties.

Visus dārzeņus sagriež stienīšos. Stienīšiem jābūt tik lieliem, lai ietilps ēdamkarotē. Speķi sagriež gabaliņos. Pusi speķa liek uz dziļas pannas, apcep, līdz iztek tauki, liek klāt sīpolus, apcep. Tad pieliek burkānus, selerijas sakni, beigās kāpostus, apcep. Saknēm pieliek tomātu pastu, uzlej pāris karošu buljona un sautē.

Otrā pannā apcep speķi, liek sarkanās bietes, pārkaisa karoti cukura, turpina cept. Pārkaisa ar miltiem, uzlej buljonu.

Gatavo gaļu izņem no buljona. Buljonā liek kartupeļus, piparus, lauru lapu.

Gaļu sagriež gabaliņos. Gaļu un visus dārzeņus un ķiplokus liek pie kartupeļiem un lēni vāra gatavus. Beigās pieliek sagrieztas sēnes, tad liek sāli.

Kad dārzeņi gatavi, pielej biešu sulu. Pasniedz ar zaļumiem, skābu krējumu un siltu maizi.


Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu