Straujuma nākamgad neko vairāk par pensiju indeksāciju senioriem nesola (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamgad pensiju indeksācija noteikta kā viena no budžeta prioritātēm, tomēr vairāk par to es šobrīd nevaru solīt, šodien sarunā ar Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) biedriem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

«Man grūti jums solīt, ka mēs varam vairāk kā tos desmit miljonus nākamajā gadā pensionāriem atvēlēt,» teica premjerministre.

Straujuma norādīja, ka sadalāmā nauda 2015.gada budžetā visdrīzāk nepārsniegs dažus desmitus miljonus eiro, no kuriem aptuveni desmit miljoni iezīmēti pensiju indeksācijai. Papildus tam 2014. un 2015.gadam jau esot saņemts finansējuma pieprasījums no ministrijām 100 miljonu eiro apmērā.

Veselības ministrija iesniegusi 71 miljona eiro pieprasījumu, papildu finansējums vajadzīgs arī Aizsardzības ministrijai (ĀM), skaidroja Straujuma.

«ĀM acīmredzot būs jādod papildu nauda, jo mēs nevaram paļauties, ka mums nāks palīgā un drošību garantēs, ja mēs paši šos maksājumus nemaksājam,» piebilda amatpersona.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu