Aicina uz semināru par jaunizdoto izdevumu «Latviešu valodas gramatika» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. martā plkst. 16.00 – 17.30 Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. auditorijā, notiks zinātniskais seminārs «Jaunā latviešu valodas gramatikas izdevuma raksturojums: autoru viedoklis un komentāri».

Ir iznācis nozīmīgs pētījums latviešu valodniecībā – jauna «Latviešu valodas gramatika», kas tika izstrādāta Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūtā. Autori ir dažādu zinātnisku institūciju valodnieki, viņu vidū arī divas Liepājas Universitātes valodnieces – asociētā profesore Gunta Smiltniece, kas ir uzrakstījusi gramatikas nodaļas par lietvārdu, skaitļa vārdu, apstākļa vārdu, saikli un izsauksmes vārdu, un profesore Linda Lauze, kas ir raksturojusi mutvārdu teksta sintaksi.

Seminārs plānots kā diskusija, kuru aizsāks gramatikas autoru kolektīva pārstāves valodnieces Gunta Smiltniece un Linda Lauze, kā arī viena no šī izdevuma recenzentēm asociētā profesore Ieva Ozola un kuru turpināt aicināts ikviens interesents.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu