Rīgas Austrumu slimnīcā brīvdienās ievests rekordliels «legālo» narkotiku upuru skaits (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajās brīvdienās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) tika ievests rekordliels pacientu skaits, kuri bija lietojuši tā sauktās legālās narkotikas, «Apollo» informēja slimnīcas preses sekretāre.

19 pārsvarā gados jauni cilvēki, kuri bija lietojuši apreibinošās vielas, tika ievesti ar halucinācijām, neadekvātu un nekontrolējamu uzvedību, paaugstinātu nervozitāti, agresivitāti u.c. izpausmēm.

Kā norāda NMPUK vadītājs Pēteris Tomiņš, piektdien un sestdien 35% no visiem klīnikā ievestajiem pacientiem tika konstatēta kādu apreibinošo vielu klātbūtne - gan alkohola, gan narkotiku. «Varu tikai minēt, bet iespējams, ka tik daudzi apreibinošos augu maisījumus lietojušie pēc palīdzības vērsās baiļu vadīti, jo ar vien skaļāk izskan informācija par to, ka šāda vieglprātīga izklaide var būt nāvējoša,» sacīja Tomiņš.

Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnika ir lielākais neatliekamās palīdzības sniedzējs valstī - ik dienu klīnikā pēc palīdzības vēršas no 140 līdz 260 pacienti. Šī ir vienīgā vieta Latvijā, kur nepieciešamā palīdzība tiks sniegta mikroķirurģijas un toksikoloģijas pacientiem un pacientiem ar politraumām.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu