PČ vieglatlētikā telpās noslēdzas ar viena rekorda labošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Polijas pilsētā Sopotā notikušais pasaules čempionāts vieglatlētikā telpās svētdien noslēdzies ar viena pasaules rekorda labošanu.

Par jaunā rekorda īpašniekiem kļuva 4x400 metru vīriešu stafetes skrējiena kvartets no ASV - Kails Klemonss, Deivids Verbergs, Kainds Batlers un Kelvins Smits. Viņi distanci veica trīs minūtēs un 2,13 sekundēs, aiz sevis atstājot Lielbritānijas un Jamaikas kvartetus.

Arī iepriekšējo rekordu 1999.gadā uzstādīja ASV skrējēji - trīs minūtes un 2,83 sekundes. Tiesa, 2006.gadā amerikāņi spēja reizi izskriet ārpus trim minūtēm un divām sekundēm, tomēr toreiz rekords netika ratificēts, jo šajās sacensībās netika veiktas dopinga pārbaudes.

ASV tika pie zelta arī sieviešu 4x400 metru stafetē, bet kopumā ASV pārstāvji čempionātā izcīnīja astoņas zelta medaļas. Ar trim zelta medaļām sekoja Krievijas sportisti.

Sprinta distancēs 60 metros labākie bija brits Ričards Kiltijs (6,49 sekundes) un Šellija Anna Freizere-Praisa no Jamaikas (6,98 sekundes). Līdz sieviešu sacensību finālam tika arī nesen dopinga lietošanas skandālā attaisnotā Veronika Kempbela-Brauna no Jamaikas, kura bija spiesta samierināties ar piekto vietu.

Augstlēkšanā vīriem Londonas olimpisko spēļu čempionu Ivanu Uhovu no Krievijas negaidīti pārspēja Mutass Essa Baršims no Kataras (2,38 metri), bet kārtslēkšanā, nestartējot nesen par pasaules rekordistu telpās kļuvušajam francūzim Reno Lavilenjē, zeltu izcīnīja grieķis Konstadins Filipidis (5,80 metri). Tāllēkšanā ar jaunu nacionālo rekordu nepārspēts palika brazīlietis Mauru da Silva (8,28 metri).

Augstlēkšanā sievietēm vien trešā palika spāniete Rūta Beitija, bet ar sesto vietu bija spiesta samierināties nesen nopietnu traumu izārstējusī Blanka Vlašica no Horvātijas, kamēr par čempioni kļuva krieviete Marija Kučina (2,00 metri).

Trešo pasaules čempionātu telpās zeltu izcīnīja Jaunzēlandes lodes grūdēja Valērija Adamsa (20,67 metri), bet septiņcīņā vīriem ar iespaidīgu rezultātu - 6632 punkti - uzvarēja slavenais amerikānis Eštons Ītons. Viņš bija tuvu tam, lai ceturto reizi pēc kārtas uzstādītu jaunu pasaules rekordu, tomēr no tā atpalika par nieka 14 punktu tiesu.

Kā ziņots, vienīgā Latvijas pārstāve čempionātā bija tāllēcēja Lauma Grīva, kura ierindojās 12.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu