Pensionāri atceļ šonedēļ plānoto piketu (71)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) valde nolēmusi atlikt ceturtdien plānoto piketu pie Saeimas, lai gan citviet Latvijā akcijas varētu notikt, piemēram, ir drošas ziņas, ka pikets notiks Cēsīs.

Organizācija nolēma pārcelt protesta akciju pret dzīves dārdzību un zemajiem ienākumiem uz vēlāku laiku un izvirzīja vairākas prasības valdībai. Atkārtoti par piketa sarīkošanu pensionāri lems rudenī, aģentūra BNS uzzināja valdē.

«Iemesls - mēs ar savu lēmumu [piketēt] jau esam sasnieguši vēlamo rezultātu - pievērst maksimālu sabiedrības uzmanību pensionāru problēmām,» uzsvēra organizācijas līderis Andris Siliņš.

Valde šādu lēmumu pieņēma pēc tikšanās ar premjeri Laimdotu Straujumu, labklājības un ekonomikas ministriem, kā arī «Latvenergo» vadītājiem, kuri pirmdien skaidroja elektroenerģijas cenas veidošanos.

Viens no iemesliem, kāpēc LPF vēlējās piketēt pie parlamenta, bija elektroenerģijas tirgus atvēršana no 1.aprīļa mājsaimniecībām, kas palielinātu rēķinu par elektrību, bet pensionāru ienākumi nav mainījušies. Tirgus liberalizācija ir atlikta līdz 1.janvārim. Premjere un ministri pirmdien uzsvēra, ka valsts kompensēs sadārdzinājumu elektroenerģijai piecu eiro apmērā ik mēnesi maznodrošinātajiem un trūcīgajiem.

LPF pirmdien izvirzīja valdībai vairākas prasības: kompensēt elektroenerģijas cenas paaugstinājumu visiem pensionāriem vienādi lielā apmērā, rast risinājumu nekustamā īpašuma nodoklim, ko pensionāri nevar samaksāt, savest kārtībā pensiju likumdošanu un samazināt izdevumus ārstniecībai un medikamentu iegādei.

«Akcija ir atlikta līdz septembra sākumam, jo termiņi, ko esam nosaukuši valdībai ir 1.jūnijs un 1.septembris,» paziņoja Siliņš.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu