Pērn pieaugusi cenu starpība starp Pierīgas un Rīgas mikrorajonu dzīvokļiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pretēji nelielajam dzīvokļu cenu pieaugumam Rīgas mikrorajonos ārpus Rīgas vidējais cenu līmenis pērn ir pazeminājies.

Pierīgas reģionā cenu kritums nebija viendabīgs, un pērn lielākais cenu kritums konstatēts Jūrmalā, Kauguros, kur cenas samazinājušās par 5,7%. Savukārt vismazākais cenu kritums konstatēts Ogrē, kur cenas samazinājušās par 1,2%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» mājokļu tirgus pārskatā par 2013.gadu.

Salaspilī pērn cenas pazeminājās par 3,4%. Cenu atšķirība starp Salaspili un Rīgas mikrorajoniem pērn atkal bija pieaugusi - vidēji līdz 32,7%. 2012.gadā tā bija 26%.

Savukārt Ogrē pagājušā gada beigās dzīvokļu cenas bija jau par 43,5% zemākas nekā Rīgā. 2012.gada beigās tās bija par 41% zemākas.

Cenu atšķirība ar Rīgas mikrorajoniem pieauga arī Kauguros, kur 2013.gada beigās cenas bija vidēji par 55,2% zemākas. 2012.gada nogalē tās bija par 44% zemākas.

«Arco Real Estate» norāda, ka cenu atšķirību plaisa aizvien pieauga un nebija attaisnojušās iepriekšējā gada cerības, ka tai vajadzēja ja ne sarukt, tad vismaz nepalielināties.

Cenu līmenis dzīvoklim apmierinošā tehniskā stāvoklī sērijveida mājās Pierīgas reģionā 2013.gada beigās svārstījās no 360 līdz 520 eiro par kvadrātmetru, atkarībā no novietojuma, infrastruktūras pieejamības, kā arī attāluma līdz Rīgai.

Augstāks dzīvokļu cenu līmenis tika novērots tādās Pierīgas vietās kā Ādaži, Baloži (Titurga), Carnikava, Ķekava un Jaunmārupe, kur sērijveida dzīvokļu cenas bija, sākot no 500 eiro par kvadrātmetru. Visaugstākais cenu līmenis Pierīgā pērn bija Piņķos - sākot no 600 eiro par kvadrātmetru.

Aktīvākie otrreizējo mājokļu tirdzniecības reģioni Pierīgā bija Salaspils, Ogre, Kauguri, Ķekava un Baloži - vietas ar vislielāko iedzīvotāju koncentrāciju, teikts pārskatā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu