Sinoptiķi brīdina: nedēļas nogalē būtiski mainīsies laika apstākļi (63)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Michael Kappel, CC BY-NC 2.0

Līdz pat sestdienai gaidāmas pārsvarā saulainas un visai siltas dienas, tomēr Latvijas sinoptiķu prognozes liecina, ka būtiskas laika apstākļu izmaiņas gaidāmas nedēļas nogalē.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka neliela nokrišņu zona valsti šķērsos naktī uz otrdienu, atnesot arī vēsāku gaisu, taču dienā jau atkal debesis skaidrosies, un atlikušajās darba dienās nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra no jauna paaugstināsies, nedēļas vidū atkārtoti sasniedzot +7...+12 grādus.

Būtiskas izmaiņas laika apstākļos gaidāmas ir brīvdienās, kad atnākušo pavasari nomainīs ziema. Jau sestdien dienas laikā Latviju sasniegs ievērojama nokrišņu zona, kas atnesīs lietu, to pakāpeniski nomainīs slapjš sniegs.

Savukārt svētdien gaidāms pat cīruļputenis, jo slapjais sniegs pāries sniegā, un, pastiprinoties rietumu puses vējiem, dienas laikā putinās. Visstiprākās vēja brāzmas ir gaidāmas Vidzemē, kad ziemeļrietumu vēja brāzmas sasniegs pat 20 metrus sekundē.

Līdz ar vēja iegriešanos no ziemeļrietumiem, Latvijā sāks ieplūst vēsākas gaisa masas - gaisa temperatūra brīvdienās gaidāma tikai +2...+7 grādu robežās dienas laikā, savukārt naktī tā pieturēsies ap 0 grādiem.

Arī nākamās nedēļas laikā ir augsta varbūtība, ka ziema vēl Latvijā pieturēsies - snigs, veidosies noturīgāka sniega sega, kā arī saglabāsies ievērojami zemāka gaisa temperatūra - pat dienas laikā tā var būt vien ap 0 grādiem.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu