Norvēģijas iedzīvotājs notiesāts par viltus solījumiem iesaistīt investorus Džastina Bībera turnejā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV tiesa piespriedusi 11 gadu cietumsodu Norvēģijas iedzīvotājam, kurš atzinis vainu viena miljona ASV dolāru (720 409 eiro) izkrāpšanā ar solījumiem iesaistīt investorus kanādiešu dziedātāja Džastina Bībera koncertturnejā.

Valedam Ahmedam arī būs jāatmaksā izkrāptā summa, paziņojusi Losandželosas prokuratūra.

Ahmeds izlikās par veiksmīgu norvēģu uzņēmēju, kurš izgudrojis ar saules enerģiju darbināmus mobilo telefonu vāciņus. Upurim viņš solīja deviņu miljonu dolāru (6,5 miljonu eiro) peļņu trīs mēnešu laikā.

Lai atstātu iespaidu uz upuri, 22 gadus vecais vīrietis lielījās, ka pazīstot slavenus un bagātus cilvēkus un esot noslēdzis miljoniem dolāru vērtus līgumus ar lielākajām mobilo sakaru kompānijām.

2012.gada augustā Ahmeds pārliecināja savu upuri investēt miljonu dolāru, lai rezervētu arēnas Bībera koncertturnejai. Viņš izmantoja viltotus dokumentus un izveidoja viltus interneta vietnes.

Ahmeds tika notiesāts par krāpšanas mēģinājumu, un 2013.gada martā viņš savu vainu atzina. Viņš atzinās, ka esot «paņēmis upura naudu, zinot, ka nav nekāda Džastina Bībera koncertturnejas līguma un upuris zaudēs ieguldīto naudu».

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu