Sākusies alerģiju izraisošo augu ziedēšanas sezona (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rictor Norton & David Allen, CC BY-SA 2.0

Ar marta sākumu Latvijā sākusies putekšņu sezona. Pirmie sākuši ziedēt alkšņi, un to putekšņu koncentrācija šobrīd ir ļoti augsta.

Tāpat gaisā ir sastopami lazdas putekšņi - zemā un vidējā koncentrācijā. Katras nedēļas jaunākās aerobioloģiskās prognozes var uzzināt interneta vietnē www.zied.lv. Jau vairākus gadus, sākoties ziedēšanas sezonai, katru nedēļu Latvijā tiek noteikta aerobioloģiskā prognoze. To nosaka speciālisti no Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes speciālisti ar īpašas iekārtas palīdzību, kas atrodas uz Latvijas Universitātes galvenās ēkas jumta.

www.zied.lv

Alerģija var ietekmēt cilvēka dzīves kvalitāti, turklāt atsevišķiem pacientiem parādās aizvien smagāki alerģijas simptomi. Jo agrāk tiks diagnosticēta alerģija un nozīmēta tās ārstēšana, jo ātrāk var sajust pilnvērtīgu dzīvi. Efektīvākie alerģijas ārstēšanas paņēmieni ir alergēnu specifiskā imūnterapija, izvairīšanās no alergēniem un pretalerģijas medikamentu lietošana.

www.zied.lv

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu