Sākot ar sestdienu, gaidāmi ļoti nepatīkami laikapstākļi (44)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SparkFunElectronics, CC BY-SA 2.0

Vēl tikai divas dienas – līdz piektdienai – Latvijā saglabāsies pārsvarā saulains un sauss laiks, turpmāk viens pēc otra nāks cikloni, kas nesīs lietu, sniegu, krusu un vairākus sniegputeņus, vēja ātrums brāzmās brīžiem pārsniegs 20-25 metrus sekundē, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Sestdien gaidāms apmācies laiks, lietus un slapjš sniegs, no sestdienas vakara vietām sāks veidoties sniega sega. Svētdien īslaicīgi snigs un puteņos, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Ierodoties ciklonam, pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš; ciklonam virzoties tālāk prom uz austrumiem, iegriezīsies stiprs līdz vētrains ziemeļrietumu vējš, dažviet piekrastē iespējamas brāzmas virs 25 metriem sekundē.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi nākamnedēļ Latviju šķērsos trīs cikloni, katrs no tiem var atnest daudz nokrišņu un stiprus vējus. Precīzu ciklonu spēku un trajektoriju tik tālu uz priekšu nav iespējams prognozēt. Gaidāms gan lietus, gan sniegs un krusa, sniega segas biezums dažviet var pārsniegt desmit centimetru.

Gaisa temperatūra pārsvarā būs -1..+5 grādi dienā un +2..-4 grādi naktī. Atsevišķās naktīs, starp cikloniem pierimstot vējam un izklīstot mākoņiem, gaisa temperatūra vietām pazemināsies līdz -9 grādiem.

Līdz šim biezākā sniega sega, kas šogad bijusi Latvijā, ir 15 centimetru februāra sākumā vietām Ziemeļvidzemē. Savukārt aizvadītajā ziemā dziļākais sniegs Latvijā bija 8.decembrī valsts rietumu un centrālajā daļā - saskaņā ar iedzīvotāju mērījumiem sniega dziļums dažviet sasniedza 25-30 centimetru. Toreiz, zem smagās sniega nastas lūstot kokiem, daudzviet pārtrūka elektroapgāde.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu