Unikāla interaktīvā izstāde «Bērni uz Mēness»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šodienas līdz 30. martam modes un izklaides centrā «Rīga Plaza» norisinās vienreizējs pasākums, kas priecēs gan bērnus, gan pieaugušos. Interaktīvā izstāde «Bērni uz Mēness» (Kids on the Moon) jau paviesojusies 17 valstīs, kur kopumā izstādi apskatījuši vairāk nekā  700 000 bērnu, un nu arī mums ir unikāla iespēja bez maksas izzināt citas planētas vai pat virtuāli paviesoties uz Mēness.

Gan bērniem, gan pieaugušajiem, aplūkojot interaktīvo ekspozīciju, būs iespēja ieskatīties kosmosa dzīlēs un atklāt izplatījuma noslēpumus. Interaktīvā izstāde «Bērni uz Mēness» (Kids on the Moon) modes un izklaides centrā «Rīga Plaza» Rīgā, Mūkusalas ielā 71, no 12. līdz 30. martam visas dienas garumā būs gluži kā ceļojums kosmosā, kur bērni varēs uzzināt daudz jauna, apskatīt interesantus eksponātus un iejusties kosmonauta lomā.

Mazajiem viesiem būs iespēja pārģērbties kosmonautu tērpos, lai sagatavotos lidojumam kosmosā. Pasākuma mērķis ir praktiskā un iesaistošā veidā veicināt bērnu zinātkāri, ievadot viņus pārsteidzošā Visuma iekarošanas ceļojumā. Lai arī izstāde vairāk paredzēta sākumskolas vecuma bērniem no 5 līdz 14 gadiem, tās rīkotāji ir pārliecināti, ka pasākums sniegs izglītojošu un izklaidējošu pieredzi visai ģimenei. Jaunākajiem viesiem būs iespēja apskatīt, izzināt un uzņemt jautras fotogrāfijas pie kosmosa kuģu un raķešu replikām, kā arī aplūkot Saules sistēmas atveidu ievērības cienīgā izmērā. Šīs ir vien dažas no izklaidēm, kas ilustrē to, kā tehnoloģiju attīstība ļāvusi iegūt ievērojamu informācijas daudzumu par kosmosu. Izstādes rīkotāji piedāvā iespēju virtuāli aizceļot uz Mēnesi un pastaigāties pa to caur dažādām interaktīvām atrakcijām un fotogrāfijām.

Pieaugušie kopā ar mazajiem varēs apskatīt fotoizstādi ar attēliem no Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) un NASA jeb Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas arhīva, vairākas fotogrāfijas papildina astronautu autogrāfi. Pasākumu apmeklēt aicināts ikviens, kurš kaut uz brīdi iedomājies par to, kā gan ir būt kosmonautam un kas atrodas aiz planētas Zeme robežām. Interaktīvo izstādi «Bērni uz Mēness» (Kids on the Moon) laipni lūgti apmeklēt arī skolēni un bērnu grupas.

Adrese: Mūkusalas iela 71, Rīga

Izstādes «Bērni uz Mēness» darba laiks: darbdienās 10:00-13:00 un no 14:00-19:00, brīvdienās 12:00-20:00.

info@rigaplaza.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu