Gulbis atkal salauž raketi un iekļūst 1/4 finālā (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis trešdienas vakarā sasniedza Indianvelsas «Masters 1000» turnīra ceturtdaļfinālu, kurā tiksies ar amerikāni Džonu Izneru

Pasaules rangā 22. vietā esošais Gulbis ar 7-6 (7:0), 4-6 un 6-2 pieveica spāņu tenisistu Roberto Bautistu Agutu, kurš pasaules rangā ieņem 53. vietu.

Pirmajā setā Gulbim bija četras breikbumbas, bet spāņu tenisistam - viena, tomēr lauzt pretinieka servi nevienam no viņiem neizdevās. Seta uzvarētājs noskaidrojās taibreikā, kurā latvietis pretiniekam neļāva gūt nevienu punktu, izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Otrajā setā Gulbis jau pirmajā geima nobreikoja Bautistu, tomēr jau nākamajā geimā Bautista lauza latvieša servi. Trešajā geimā Gulbis vēlreiz uzvarēja pie pretinieka serves, bet šoreiz nākamajā geimā paņēma arī savu servi un izvirzījās vadībā ar 3-1. Tomēr spānis atkal nepadevās un sestajā geimā otro reizi lauza Gulbja servi, panākot neizšķirtu 3-3. Turpinājumā abi tenisisti uzvarēja geimus pie savām servēm, bet desmitajā geimā Bautista atkal lauza pretinieka servi, tādējādi nodrošinot uzvaru arī setā.

Izšķirošajā, trešajā setā Gulbis trešajā geimā nobreikoja spāņu tenisistu, bet nākamajā geimā panāca 3-1. Septītajā geimā latvietis ieguva četras breikbumbas un tikai pēc ilgas cīņas spēja salauzt Bautistas pretestību, panākot jau 5-2, bet nākamajā geimā pieliekot punktu mačam.

Turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis spēkosies ar Izneru, kurš astotdaļfinālā ar 7-6 (7:3), 3-6 un 6-3 pieveica spāni Fernando Verdasko.

Atgādinām, ka pirmā kārta latvietim bija brīva, otrajā kārtā ar 6-3 un 6-3 uzvarēja Žoau Sousu, bet trešās kārtas spēlē ar 2-6, 6-1 un 7-5 pārspēja bulgāru Grigoru Dimitrovu.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu