«Gulbju ezers» Klasiskās krievu baleta trupas izpildījumā (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

23.martā plkst.17 Valmieras Kultūras centrā «Klasiskā krievu baleta» trupas izpildījumā skatītājiem būs iespēja vērot baleta izrādi «Gulbju ezers», aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Deičmane.

Pēc ilgas un veiksmīgas turnejas Eiropā un ASV «Klasiskā krievu baleta» trupa Hasana Usmanova vadībā sākusi savu ceļojumu pa Latviju, piedāvājot tās skatītājiem trīs pirmizrādes - «Gulbju ezers», «Apburtā princese» un «Žizele». Kā apgalvo trupas dalībnieki: «Ja pasaulē ir māksla, kura var iekarot visu sirdis, iekļūt cilvēka dvēseļu dzīlēs un likt priecāties, tad tā ir klasiskās dejas māksla - balets.»

«Gulbju ezers» ir balets, kas vienmēr baudījis skatītāju sajūsmu. Tajā Pētera Čaikovska skaistā mūzika apvienojas ar Mariusa Petipā un Ļeva Ivanova ģeniālo horeogrāfiju. Gulbju ezera valdzinājums kā magnēts pievelk sapņotāju princi Zigfrīdu. Savukārt Odīlija, kas kā ūdens piliens līdzīga daiļajai gulbju princesei Odetai, iekāro jaunekli. Cīņa, mīļotās Odetas ievainojums, uzvara pār ļaunumu, kas ir tikai šķitums... Izrāde divos cēlienos, četrās ainās ar krāšņām dekorācijām un tērpiem. Solisti - starptautisko konkursu laureāti Natalia Kungurceva un Aleksandrs Butrimovičs.

«Klasiskais krievu balets» ir jauna un veiksmīga Maskavas klasiskās dejas trupa. Tās sastāvu veido Maskavas Horeogrāfijas akadēmijas, Sanktpēterburgas Krievijas baleta akadēmijas un citu slavenu Krievijas baleta skolu absolventi. «Klasiskā krievu baleta» komandas veidošanā piedalījies tā mākslinieciskais vadītājs un solists Hasans Usmanovs. Trupas repertuāru veido galvenokārt izrādes no klasiskā baleta mantojumiem, kas iekļautas Krievijas baleta zelta fondā, tostarp Čaikovska šedevri «Gulbju ezers», «Apburtā princese» un «Riekstkodis».

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu