Minhenes «Bayern» prezidentam trīsarpus gadi cietumā (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas čempionvienības futbolā Minhenes «Bayern» prezidentam Ulriham Hēnesam par nodokļu nemaksāšanu Vācijas tiesa ceturtdien piespriedusi trīs gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu.

Vācijas prokuratūra jau pērn izvirzīja Hēnesam apsūdzības par iepriekšējos gados nemaksātajiem nodokļiem valsts kasē. Sākotnēji Minhenes kluba prezidentam tika izvirzītas apsūdzības aptuveni 33 miljonu eiro nedeklarēšanā, no šīs summas 3,5 miljoniem eiro bija jānonāk Vācijas nodokļu sistēmā.

Tomēr šīs nedēļas sākumā Hēness atzinās aptuveni 18 miljonu eiro nodokļu nemaksāšanā. Savā liecībā «Bayern» prezidents atklāja, ka lielāko daļu naudas līdzekļu iepludinājis ārvalstu valūtas tirgos, kopsummā zaudējot vairāk, nekā iegūstot.

Vēlāk pēc pārbaudes veikšanas tika secināts, ka 62 gadus vecais Hēness nodokļos nav samaksājis 27,2 miljonus eiro.

Ceturtdien notikušajā tiesas sēdē tiesnesis piespriedis Hēnesam trīs gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu - viņš par vainīgu tika atzīts septiņos ar nodokļu nemaksāšanu saistītos punktos. Tiesa, «Bayern» prezidentam varēja draudēt līdz pat desmit gadiem ilgs cietumsods.

Hēnesam ir nedēļa laika, lai izlemtu, vai viņš iesniegs apelāciju. Viņa advokāti jau paspējuši izteikties, ka «Bayern» prezidentam piespriestais sods ir par bargu, jo viņš pats atzinies savos nodarījumos.

Hēness savus ienākumus gūst gan kā «Bayern» prezidents, gan arī no veiksmīga gaļas pārstrādes biznesa, lielāko daļu ienākumu viņš slēpis kādā anonīmā Šveices bankā.

Kā futbolists Hēness pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados ar «Bayern» trīs reizes kļuva par Vācijas čempionu, kā arī trīs reizes triumfēja Eiropas kausa izcīņas turnīrā (tagad - UEFA Čempionu līga). Savukārt Rietumvācijas izlases sastāvā viņš kļuva par 1972.gada Eiropas čempionu un 1974.gada Pasaules kausa ieguvēju.

Pērn Minhenes vienībai izdevās vēl nebijis sasniegums Vācijas futbola vēsturē - triumfs pašmāju čempionātā un kausā, kā arī prestižajā UEFA Čempionu līgā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu