Biatloniste Juškāne sasniedz karjeras rekordu Pasaules kausa posmos (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne ceturtdien izcīnīja augsto 24.vietu Somijas pilsētā Kontiolahti notiekošā Pasaules kausa izcīņas biatlonā sezonas priekšpēdējā, astotā, posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās, kas ir viņas rekords.

Līdz šim labākais sniegums karjerā Juškānei bija 2012.gadā, kad viņa Pasaules kausa sprinta sacensībās ierindojās 43.vietā.

Juškāne abās šaušanās šāva bez kļūdām.

Zīmīgi, ka vēl pirms otrās šaušanas latviete ieņēma vien 44.vietu, bet pēc tās pakāpās jau uz 20.pozīciju, kas arī finišā ļāva ieņemt augstu pozīciju.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju kļuva Kaisa Makarainena no Somijas, kura Juškāni apsteidza par vienu minūti un 32,3 sekundēm.

Savukārt otrajā vietā šajās sacensībās ierindojās Krievijas sportiste Olga Zaiceva, kamēr trešā bija cita somiete Mari Laukanena.

Jau vēstīts, ka pirms tam notikušajās vīriešu desmit kilometru sprinta sacensībās Latvijas komandas līderis Andrejs Rastorgujevs bez kļūdām šaušanā izcīnīja augsto 11.vietu.

Tikmēr abi pārējie Latvijas biatlonisti uzrādīja pieticīgākus rezultātus - Edgars Piksons ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 70.vietā, bet Rolands Pužulis ar vienu kļūdu bija 75.pozīcijā.

Sākotnēji sacensībām bija plānots sākties agrāk, tomēr siltā laika dēļ tās pārceltas uz vēlu vakaru.

Posma turpinājumā sestdien sportistus sagaida vēl vienas sprinta sacensības, bet svētdien ieplānota iedzīšana.

Šajā biatlona sezonā vēl atlicis aizvadīt divus Pasaules kausa posmus - bez šī sportisti nākamajā nedēļā sacentīsies arī Norvēģijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu