Krievijas varas iestādes sākušas bloķēt opozīcijas mājaslapas (85)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Virkne Krievijas interneta pakalpojumu sniedzēju ceturtdien bloķējuši pieeju opozīcijas interneta vietnēm «Grani.ru», «Kasparov.ru» un «Ej.ru», kā arī opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija blogam.

Kā paziņoja komunikāciju uzraudzības aģentūra «Roskomnadzor», šīs vietnes pēc Ģenerālprokuratūras prasības iekļautas aizliegtās informācijas reģistrā par «aicinājumiem uz pretlikumīgām darbībām un līdzdalību pasākumos, kuru norise pārkāpj noteikto kārtību».

Savukārt Navaļnija blogs platformā «Livejournal.com» bloķēts tāpēc, ka «šīs interneta lapas funkcionēšana pārkāpj tiesas lēmumu par drošības līdzekli pilsonim, pret kuru ierosināta krimināllieta».

Navaļnijam februāra beigās tika noteikts mājas arests un aizliegums izmantot internetu. Ierakstus blogā viņa vārdā veic sieva un viņa izveidotais Fonds cīņai ar korupciju.

Krievijā 1.februārī spēkā stājās likums, kas ļauj ģenerālprokuroram vai viņa vietniekiem dot rīkojumu par tūlītēju vietņu bloķēšanu ārpustiesas kārtībā par «ekstrēmismu» vai aicinājumiem piedalīties ar varasiestādēm nesaskaņotās akcijās. Pēc tam tiek dots rīkojums interneta pakalpojumu sniedzējam, kuram ir pienākums paziņot informācijas resursa īpašniekam par pienākumu nekavējoties dzēst aizliegto informāciju.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu