Fotoreportāža: Prokrieviski noskaņots pūlis Doņeckā uzbrūk vienotas Ukrainas atbalstītājiem (384)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien vakarā Doņeckā, Ukrainas austrumos, sadursmēs, kas izraisījās, kad prokrieviski noskaņots pūlis uzbrucis Ukrainas vienotības atbalstītāju mītiņa dalībniekiem, dzīvību zaudējuši vismaz trīs cilvēki, bet pussimts guvis ievainojumus.

Viens no nogalinātajiem ir partijas «Svoboda» («Brīvība») Doņeckas apgabala nodaļas aktīvists un preses sekretārs Dmitro Čerņavskis, par to sociālajā tīklā «Facebook» paziņojis nodaļas priekšsēdētājs Igors Slavgorodskis.

«Viens no šodien bojāgājušajiem ir brīvībietis Dmitro Čerņavskis,» ierakstījis Slavgorodskis.

Vēl kāds 22 gadus vecs vīrietis miris ātrās palīdzības automašīnā no durtām brūcēm.

Mītiņš «Par vienotu Ukrainu» notika milicijas un iekšējā karaspēka karavīru ielenkumā. tajā piedalījās aptuveni tūkstotis cilvēku.

Prokrieviski noskaņotie aktīvisti, kas atradās aiz milicijas kordona un kuru skaits arī sasniedza aptuveni tūkstoti, sāka savus ideoloģiskos pretiniekus apmētāt ar petardēm, olām un dūmu svecēm, bet tad pārrāva likumsargu kordonu un sāka demonstrantus sist.

Milicija mēģināja aizvest proukrainiskā mītiņa dalībniekus savā autobusā, bet prokrieviskie aktīvisti izdauzīja autobusam logus un iemeta salonā petardes.

Sākotnēji milicija aizturēja vairākus prokrieviski noskaņotos rīkļurāvējus, taču, piekāpjoties pārējo agresīvi noskaņoto Maskavas atbalstītāju spiedienam, aizturētos atbrīvoja.

Komentāri (384)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu