Kartupeļu šķūmes - sena recepte (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Niklas, CC BY-NC-SA 2.0

Izdevniecība Zvaigzne ABC izdevusi leģendāro Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes)  pavārniecības mākslas grāmatu. Šī grāmata bija ļoti populāra Latvijas laikā. Tajā ir latviešu un cittautu virtuves ēdieni. Jaunajā izdevumā daļēji saglabātas oriģinālā izdevuma valodas īpatnības.

Sašķūmē* 1/4 mārciņas (100g) sviesta, pieliek 4 olas dzeltenumus, 1 karoti smalku miltu, 1 korteli (0,31 l) skāba krējuma, 10 - 12 lielus, dienu iepriekš novārītus, nomizotus, sarīvētus kartupeļus, drusku sāls, muskatriekstu, balto piparu, visu krietni samaisa, pieliek vēl klāt šķūmēto olbaltumu un cep iepriekš sagatavotā formā 1/2 stundu puslīdz karstā krāsnī, un dod klāt pie ragū, kotletēm utt. Vēl gardāks tiek šis ēdiens, ja tam pieliek klāt sarīvētu parmesansieru.

*Sašķūmēt - saputot

Vairāk par grāmatu lasi šeit

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu