Maskavas fondu tirgus piektdien nokritās par vairāk nekā 5% (57)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Investoriem cenšoties atbrīvoties no Krievijas aktīviem pirms svētdien gaidāmā referenduma par Krimas pievienošanu Krievijai un bažījoties par starptautiskajām sankcijām Krievijai, Maskavas fondu biržas vadošie indeksi piektdien piedzīvoja strauju kritumu.

Maskavas fondu tirgus indekss MICEX ap piektdienas pusdienlaiku bija nokrities par 5,06%, bet indekss RTS uzrādīja lejupslīdi 5,57% apmērā.

MICEX indekss piektdien nokritās līdz zemākajam līmenim kopš 2009.gada septembra, bet RTS - līdz zemākajam līmenim kopš 2009.gada augusta.

Straujāko kritumu piedzīvojušas metalurģijas un enerģētikas kompāniju akcijas.

Turpinoties tirdzniecībai, MICEX indekss nedaudz atguvās salīdzinājumā ar ceturtdienu, uzrādot kritumu 4,37% apmērā, bet RTS indekss - lejupslīdi par 4,82%.

Bankas «Alfa-Bank» analītiķis norāda, ka investori cenšas atbrīvoties no Krievijas aktīviem, bažījoties par starptautiskajām sankcijām, kas Krievijai varētu tikt piemērotas.

Analītiķi arī prognozē, ka Krievijas iebrukumam Ukrainā un iespējamajām sankcijām pret Krieviju varētu būt vien īslaicīga un ierobežota negatīvā ekonomiskā ietekme uz Rietumiem.

«Lielākais zaudētājs Krievijas un Rietumu saspīlējuma rezultātā, visdrīzāk, būs [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins,» uzskata «Berenberg» analītiķi.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu