Izmeklētāji nāk klajā ar diviem būtiskiem secinājumiem pazudušās lidmašīnas lietā (78)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV izmeklētāju grupa, kas strādā pie pazudušās «Malaysian Airlines» lidmašīnas meklēšanas, nākušas klajā ar diviem ļoti būtiskiem secinājumiem, vēsta ārvalstu mediji.

Pirmkārt, tiek pievērsta uzmanība lidmašīnas komunikācijas sistēmām – tās atslēgtas ar 14 minūšu starpību. Datu apraides sistēma ir atslēgta plkst. 1.07 naktī pēc vietējā laika, savukārt retranslators, kas nodrošina lidmašīnas redzamību radaros, tika atslēgts 1.21 – neilgu brīdi pēc pilota pēdējiem izteiktajiem vārdiem «Viss kārtībā, ar labu nakti!»

Īsu brīdi pēc tam lidmašīna mainījusi iepriekš uzņemto kursu un lidojusi uz rietumiem. Atsaucoties uz izmeklētājiem un viņu rīcībā esošajiem datiem, viss liecina par to, ka lidmašīnas aparatūra ir atslēgta apzināti un sistemātiski.

Lai arī aviolainera uztvērējierīces tika atslēgtas, satelīti fiksējuši, ka lidmašīna turpinājusi lidojumu – tas ildzis vismaz piecas stundas. Arī šis fakts liecina, ka lidmašīnas pazušana nevarētu būt saistīta ar kādu katastrofālu negadījumu.

Otrais secinājums, pie kā nonākuši izmeklētāji, ir lidmašīnas meklēšanas teritorija. Iepriekšējās dienās lidmašīna aktīvi tikusi meklēta Dienvidķīnas jūrā, taču tiek norādīts, ka ļoti drīz meklējumi varētu sākties arī Indijas okeānā.

Malaizijas Ārlietu ministrija jau ir pieprasījusi informāciju no Indijā uzstādītajiem radariem. Savukārt Indijas amatpersonas ziņo, ka pazudušās lidmašīnas meklēšanai okeānā tiks izvietoti vairāki kuģi, kā arī lidmašīnas, lai mēģinātu atrast aviolaineri.

Pagaidām meklēšanas darbi norisinās 56 320 kvadrātkilometru lielā platībā. Neraugoties uz aktīvajiem meklēšanas darbiem, 56 kuģi no 10 valstīm nav atraduši pilnīgi neko, kas varētu dot kādas norādes uz lidmašīnas atrašanās vietu.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu