Gulbis zaudē divos <i>taibreikos</i> (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu labākais tenisists Ernests Gulbis pagājušajā naktī nespēja sasniegt Indianvelsas «Masters 1000» turnīra pusfinālu. 

Ceturtdaļfinālā pasaules rangā 22. vietā esošais Gulbis ar 6-7 (4:7) un 6-7 (3:7) zaudēja amerikānim Džonam Izneram, kurš pasaules rangā ieņem 13. vietu.

Maču ar servi uzsāka Gulbis, bet pirmā seta laikā neviens no tenisistiem tā arī nespēja lauzt pretinieka servi. Pirmajos geimos latvietis demonstrēja spēcīgu pirmo servi, kamēr Izners sestajā geimā pieļāva divas dubultkļūdas, taču tas Gulbim neļāva tikt kaut pie vienas breikbumbas. Seta 12. geimā Gulbis tomēr pamanījās tikt pie pirmās breikbumbas šajā cīņā, kas vienlīdz bija arī setbumba, taču ASV tenisists atspēlējās, un pirmais sets turpinājās taibreikā, kurā labāks ar 7:4 bija Isners.

Otro setu Gulbis sāka ļoti pārliecinoši, laužot amerikāņa servi, bet pēc tam ceturtajā geimā jau Izners tika pie breikbumbas, taču viņš to neizmantoja. Divus geimus vēlāk ASV tenisists neizmantoja divas iespējas lauzt latvieša servi, savukārt nākamajā geimā Gulbis tika pie divām breikbumbām. Tomēr amerikānis atspēlējās un guva punktu, panākot 3-4.

Šī seta desmitajā geimā Izners atkal tika pie divām breikbumbām, un nākamajā izspēlē Gulbis raidīja bumbu tīklā, ļaujot pretiniekam tikt pie punkta, bet sekojošā geimā latvietis nespēja apturēt amerikāņa servi, jau nonākot iedzinējos ar 5-6. Pie savas serves Latvijas tenisists bija pārāks, un otrais sets noslēdzās taibreikā. Arī šoreiz tajā pārāks izrādījās Izners, kurš pieveica Gulbi ar 7:3.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 180 ATP vienspēļu punktus, kas nākamnedēļ, visticamāk, ļaus atgriezties pasaules ranga labāko divdesmitniekā.

Turnīra pusfinālā Izners spēkosies ar serbu Novaku Džokoviču, kurš ceturtdaļfinālā ar 6-1 un 6-3 pārspēja francūzi Žiljēnu Beneto.

Atgādinām, ka turnīra pirmā kārta Gulbim bija brīva, otrajā kārtā latviešu tenisists ar 6-3 un 6-3 pārspēja Žoau Sousu no Portugāles, trešajā kārtā ar 2-6, 6-1 un 7-5 pieveica bulgāru Grigoru Dimitrovu, bet astotdaļfinālā ar 7-6 (7:0), 4-6 un 6-2 pieveica spāni Roberto Bautistu Agutu.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu