Atver Valmieras skolēnu mākslas darbu izstādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 15. līdz 29.martam Valmieras Kultūras centrā aplūkojama Valmieras pilsētas un novadu izglītības iestāžu audzēkņu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa «Trejdeviņas saules lec» izstāde. Tajā būs aplūkojami telpiski 3-dimensiju darbi, kā arī zīmējumi, gleznojumi un grafikas.

Konkursa mērķis ir stiprināt skolēnu nacionālo identitāti un valstisko apziņu, gatavojoties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kā arī veidot savas tautas kultūras izpratni citu Eiropas tautu kultūru kontekstā. Risinot konkursa tēmu «Trejdeviņas saules lec», konkursa dalībnieki bija aicināti pētīt saules zīmi, simbolu, jēdzienu Eiropas Savienības dalībvalstu tautu etnogrāfijā, folklorā un kultūrā (mākslā, literatūrā, arhitektūrā u.c.), iegūtās atziņas realizējot vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbos. Valmieras pilsētas un Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas novadu izglītības iestāžu audzēkņiem bija jāpēta Portugāle, Spānija, Lielbritānija un Īrija.

Konkurss norit trīs kārtās, un izstāde-skate ir konkursa 1.kārtas 2.posms, kura laikā profesionāla žūrija izvērtēs, kuri darbi piedalīsies 2.kārtā, proti, izstādē Latvijas kultūrvēsturiskajos novados. Žūriju veido Valmieras Mākslas vidusskolas direktors Edgars Bogdāns, Mazsalacas Mākslas skolas pedagogs Jānis Jansons un Rūjienas Mākslas skolas direktors Jānis Galzons. Savukārt konkursa noslēguma jeb 3.kārta norisināsies Rīgā laikā no 2014.gada novembra līdz 2015.gada janvārim. Jāpiemin, ka skolēnu darbi tiek vērtēti pēc šādiem kritērijiem: atbilstība tēmai un nolikuma prasībām, kompozīcija, darba izpildījuma kvalitāte un oriģinalitāte.

Izstādē aplūkojami Valmieras Valsts ģimnāzijas, Valmieras 2.vidusskolas, Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas – attīstības centra, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, Valmieras 5.vidusskolas, Valmieras Viestura vidusskolas, Rubenes pamatskolas, Kocēnu pamatskolas, Rūjienas vidusskolas, Mazsalacas vidusskolas, Trikātas pamatskolas, Ēveles pamatskolas, Burtnieku Ausekļa vidusskolas, Vilpulkas sākumskolas un Naukšēnu novada vidusskolas skolēnu darbi.

Konkursu organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar pašvaldībām, pašvaldību izglītības pārvaldēm un izglītības iestādēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu