Šāvējs Kuzmins ar piedalīšanos 2016.gada Olimpiādē cer ieiet vēsturē (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins cer kvalificēties 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, tādējādi kļūstot par vienīgo sportistu pasaulē, kurš karjeras laikā piedalījies desmit Olimpiādēs, aģentūru LETA informēja biedrības «Par stipru Latviju» pārstāve Līga Abakuka.

Sestdien Latvijas Olimpiešu klubs sanāks kopā uz ikgadējo pilnsapulci. Kluba biedri nolēmuši atbalstīt Kuzminu, kurš izteicis gatavību piedalīties 2016.gada olimpiskajās spēlēs.

Olimpiešu klubs simboliski dāvās 66 gadus vecajam Kuzminam 873 patronas, kas ir tieši tik, cik dienu atlicis līdz Riodežaneiro Olimpiādei. Patronas kalpošot kā cerība, ka leģendārajam šāvējam izdosies realizēt savu sapni un piedalīties savās desmitajās olimpiskajās spēlēs.

Zīmīgi, ka pēc 2012.gadā aizvadītajām Londonas olimpiskajām spēlēm Kuzmins pavēstīja, ka Olimpiādē vairs neplāno startēt.

Kuzmins pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalījās 1976.gadā, bet izlaida 1984.gada olimpiskās spēles. Viņš savas karjeras laikā ticis pie divām olimpiskajām godalgām - zelta 1988.gadā un sudraba 1992.gadā.

Kuzmins ir arī daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions, pasaules rekorda īpašnieks šaušanā ar revolveri, kā arī otrais cilvēks pasaulē, kurš sasniedzis fantastisku rezultātu - 600 trāpījumi no 600 šāvieniem.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu