Krimas atdošanu Krievijai būtu gatavi atbalstīt vien 5% ukraiņu (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vien 5% ukraiņu uzskata, ka Krima būtu jāatdala no Ukrainas un jāatdod Krievijai, bet absolūtais vairākums jeb 77% atbalsta Krimas autonomijas saglabāšanu Ukrainas sastāvā, noskaidrots sabiedriskās domas aptaujā.

Aptaujā, kuru veikusi socioloģisko pētījumu grupa «Reiting», arī noskaidrots, ka 11% respondentu uzskata, ka Krimai būtu jāpiešķir īpaša Ukrainas apgabala statuss.

1% respondentu uzskata, ka tatāriem būtu jāpiešķir autonomijas statuss Ukrainas sastāvā, savukārt 6% apjautāto nav viedokļa šajā jautājumā.

Aptaujas rezultāti liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā no 60% līdz 77% pieaudzis to ukraiņu īpatsvars, kas atbalsta Krimas autonomiju Ukrainas sastāvā, savukārt to respondentu īpatsvars, kas iestājas par īpaša apgabala statusa piešķiršanu Krimai, sarucis no 23% līdz 11%.

Savukārt to ukraiņu īpatsvars, kuri atbalsta Krimas atdalīšanos, palicis gandrīz nemainīgs, proti, 2011.gadā šis rādītājs bija 4%, bet šā gada martā veiktajā aptaujā tas ir 5%.

Atbildot uz jautājumu «Kāda ir jūsu attieksme pret Krimas atdalīšanos no Ukrainas?», lielākais vairums respondentu - 87% - šādu ideju neatbalsta, to atbalsta vien 9%, bet 4% nav viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta laika posmā no 1. līdz 7.martam, un tajā piedalījās 2000 respondentu.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu