Dopinga lietošanā apsūdzētā Freiberga advokāts skaidro situāciju (34)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas olimpiskās hokeja izlases aizsarga Ralfa Freiberga advokāts Juris Grīnvalds sarunā ar «Apollo» izklāstījis savu skatījumu par pašreizējo situāciju. 

Kā zināms, Freibergam pozitīvas izrādījušās Olimpiādes laikā ņemtās dopinga analīžu A un B proves.

«Šīgada 4. aprīlī Lozannā notiks Starptautiskās Olimpiskās komitejas (IOC) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tiks izskatīta Ralfa Freiberga lieta. Viņš ir lūdzis, lai šī lieta tiktu izskatīta mutiski, jo, ja notiktu lietas rakstveida izskatīšana, tad tā aprobežotos ar slēdziena nolasīšanu. Taču lietu izskatot mutiski, sportistu pārstāvēs jurists,» skaidro Grīnvalds.

«Šobrīd tiek izvērtēti visi advokāta rīcībā esošie dokumenti. Tāpat tiek izlemts jautājums par papildus pierādījumu iegūšanu, kuri varētu būt par pamatu A un B proves rezultātu apšaubīšanai.»

«Pirms došanās uz Soču olimpiskajām spēlēm Latvijas izlases hokejistiem tika veiktas dopinga pārbaudes, kuras Ralfam Freibergam bija negatīvas. Šie paraugi tika analizēti Starptautiskās Antidopinga aģentūras (WADA) akreditētā laboratorijā Helsinkos,» norāda advokāts.

«Soču Olimpiādes laikā, pēc 20. februāra spēles pret Kanādu Freibergs tika izvēlēts dopinga kontrolei, kuras rezultāti gan A, gan B provei bija pozitīvi. Šīs pārbaudes veica Maskavas dopinga kontroles laboratorijas filiāle Sočos.»

«Hokeja izlases ārsts Jānis Kvēps intervijā masu medijiem stāstīja, ka Krievijai esot jauni sasniegumi dopinga atklāšanas jomā. Es esmu sapratis vienu - šajā Maskavas laboratorijā tika izmēģinātas jaunas metodes, pēc kurām dopinga proves uzrādīja pozitīvus rezultātus,» atklāj Grīnvalds.

«Saprotams, ka mūs ļoti interesē šīs jaunās metodes un tās ir jāanalizē. Šobrīd neuzskatu, ka mana klienta vaina ir par 100% pierādīta,» uzsver advokāts.

Jāpiebilst, ka savulaik advokātam Grīnvaldam izdevās attaisot vieglatlētu Staņislavu Olijaru un bobslejistu Sandi Prūsi.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu