Vētra tuvojas: vispirms sasniegs Kurzemi, dažas stundas vēlāk skars Rīgu (80)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien Latvijā, sākot no valsts rietumiem, iegriezīsies ziemeļrietumu vējš, kas kļūs ļoti stiprs un dažviet piekrastē pat sasniegs vētras spēku, brīdina sinoptiķi.

Kurzemes rietumu piekrastē, tajā skaitā Liepājā un Ventspilī, stiprākais vējš gaidāms no plkst.13 līdz 18, šajā laikā ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 26-30 metru sekundē (m/s).

Citviet valsts rietumu un centrālajā daļā, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, tā ātrums brāzmās sasniegs 21-27 m/s. Austrumlatvijā stiprākais vējš gaidāms vakarā un tuvākās nakts sākumā, valsts ziemeļaustrumu novados vēja ātrums brāzmās nepārsniegs 20 m/s.

Diena būs pārsvarā apmākusies, palaikam līs, vietām gaidāms slapjš sniegs. Vakarpusē jau daudzviet snigs un puteņos, apledos ceļi. Gaisa temperatūra būs 0..+6 grādi.

Rīgā ziemeļrietumu vēja iegriešanās gaidāma ap četriem pēcpusdienā. Tā ātrums brāzmās sasniegs 25-27 m/s, naktī uz svētdienu vējš pierims. Dienā palaikam līs, vakarpusē gaidāms arī slapjš sniegs un sniegputenis. Gaisa temperatūra dienas vidū svārstīsies ap +5 grādiem, vakarā – ap nulli.

Spēcīgs ciklons no Baltijas jūras pārvietojas uz Krieviju, Latvijā strauji pazeminājies atmosfēras spiediens.

Jau ziņots, ka sestdien Latviju skars pirmā vētra šajā gadā. Sagaidāms, ka vējš būs aptuveni tikpat spēcīgs kā iepriekšējā vētrā, kas bija pērnā gada 1.-2.decembrī, bet vētra nebūs tik postoša kā 2013.gada 29.oktobrī.

Vētra izraisīs ūdens līmeņa paaugstināšanos piekrastē un upju grīvās, bet plūdu draudus tas neradīs. Problēmas neradīs arī ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs lietus ietekmē. Lauzti koki un citi nelieli vēja postījumi gaidāmi galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā, lielākais darba apjoms glābējiem tradicionāli gaidāms Rīgā.

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu