«Apple» vienoto lādētāju standartu varētu nodrošināt ar spraudņa pāreju (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju (IT) un elektronikas koncerns «Apple» atjaunotajai Eiropas Parlamenta (EP) radioiekārtu direktīvai savas ierīces varētu pielāgot, komplektā iekļaujot pāreju, biznesa portālam «Nozare.lv» paziņoja datortehnikas veikala «Capital» «Apple» produktu līnijas vadītājs Hardijs Sametis.

Jau ziņots, ka atjaunotā Eiropas radioiekārtu direktīva paredz, ka mobilajām iekārtām būs jāizmanto vienoti lādētāji. Pašlaik vairums tālruņu ražotāju savās iekārtās uzlādei un datu pārnesei izmanto «micro-USB» spraudni, kamēr «Apple» ir izmantojis citādu «lightning» spraudni. «Apple» pieņemto regulējumu varētu izpildīt, attiecīgajām ierīcēm standarta komplektā iekļaujot pāreju no «lightning» uz «micro-USB», kas ļautu izmantot jebkura tipa lādētājus, minēja Sametis.

2010.gadā vairums mobilo ierīču ražotāju noslēdza brīvprātīgu vienošanos par «micro-USB» kā vienotā uzlādes un datu kabeļa savienojumu. Pašlaik «Samsung», «LG Electronics», «Sony» un citi izmanto tieši šo standartu, kas vairākām ierīcēm ļauj izmantot vienu un to pašu kabeli un dažādus aksesuārus. «Apple» bija vienīgais uzņēmums, kurš nepiekrita šim standartam, un palika pie sava 30 kontaktu savienotāja, ko vēlāk nomainīja pret «Lightning» savienotāju. Arī «Samsung» savām planšetēm izmantoja īpašu 30 kontaktu savienotāju, līdz nomainīja pret «micro-USB».

Lai arī «Apple» izmantotais «lightning» spraudnis ir daudz retāk sastopams par «micro-USB», tomēr tehniski tas varētu būt pat efektīvāks uzlādei par konkurentu izmantoto, uzsvērts vairākos elektronikas forumos. Galvenā atšķirība starp abiem lādētājiem ir tā, ka «lightning» ir simetrisks un tādējādi ievietojams neatkarīgi no virziena. «Lightning» spraudņu galvenā priekšrocība ierīču uzlādei tomēr ir daudz lielāks kontaktu laukums, kas samazina kontaktu elektrisko pretestību un to sakaršanu uzlādes laikā. Tā kā «micro-USB» kontaktu virsmas ir daudz mazākas, tām nosmērējoties, var izveidoties situācija, ka uzlādes laikā spraudnis sakarst un labākajā gadījumā karstuma ietekmē atdalās no ierīces pamatplates. Kā ziņojuši vairāki lietotāji, sliktākajā gadījumā šāda sakaršana var draudēt pat ar degšanu.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu