Rastorgujevs iedzīšanā finišē sešiniekā (55)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Kontiolahti, Somijā, pakāpās par 35 pozīcijām un finišēja 6.vietā Pasaules kausa posmā 12,5 kilometru iedzīšanas distancē, liecina rīkotāju informācija.

Rastorgujevs trasē devās minūti un 47 sekundes aiz līdera norvēģa Johanesa Tingnesa Boe, kurš noturējās vadībā un finišēja pirmais, lai gan pēdējā šaušanā pieļāva četras kļūdas. Rastorgujevs pirmajās divās šaušanās guļus bija nekļūdīgs un tika augstāk uz 23.vietu. Lai gan abās atlikušajās šaušanās stāvus Latvijas biatlonistam bija pa vienai kļūdai, viņš turpināja kāpt augšup rezultātu tabulā. Pēc trešās ugunslīnijas Rastorgujevs vēl ieņēma 23.vietu, taču pēc pēdējās šaušanas jau bija desmitais. Atlikušajā distances daļā Rastorgujevs pakāpās vēl par četrām pozīcijām un finišā no Boe atpalika 31,5 sekundes.

Boe Kontiolahi uzvarēja visās trijās sacīkstēs, jo iepriekš palika nepārspēts arī divās sprinta distancēs. Iedzīšanā otrais bija uzvarētājam 16,3 sekundes zaudējušais Pasaules kausa kopvērtējuma līderis francūzis Martēns Furkads, bet trešais finišēja Zviedrijas biatlonists Bjerns Ferijs 20,4 sekundes aiz Boe.

Posma noslēgumā iedzīšanas distancē vēlāk svētdien vēl startēs sievietes. Pasaules kausa sezona noslēgsies vēl pēc nedēļas, kad biatlonisti sacentīsies Holmenkolenā, Norvēģijā.

PK posms biatlonā, 12,5 km iedzīšanas distance:

1. Johaness Tingness Boe (Norvēģija) 33:37,1 (5 kļūdas šaušanā)

2. Martēns Furkāds (Francija) +16,3 (3)

3. Bjerns Ferijs (Zviedrija) +20,4 (3)

4. Larss Hegle Birkelands (Norvēģija) +25,4 (4)

5. Klemenss Bauers (Slovēnija) +28,7 (4)

6. Andrejs Rastorgujevs (Latvija) +31,5 (2)

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu