Straujuma augsti vērtē likumsargu darbu 16.marta pasākumos (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) augsti vērtē tiesībsargājošo iestāžu ieguldīto darbu drošības nodrošināšanā 16.marta aktivitātēs.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā, Straujuma arī uzsver, ka Latvija ir konsekventi nosodījusi abu totalitāro režīmu pastrādātos noziegumus pret cilvēci, nosoda holokaustu un godina totalitāro režīmu upuru piemiņu. Valdība kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas konsekventi ievērojusi, ka Latvijas valsts savus kritušos karavīrus godina Lāčplēša dienā, 11.novembrī - varoņu piemiņas dienā.

«Vispārzināms, ka Otrā pasaules kara laikā un pēc tā, Latvija piedzīvoja divu totalitāru režīmu - Padomju Savienības un nacistiskās Vācijas - okupāciju. Izmantojot necilvēcīgas represijas un nepārtrauktu teroru, gan okupējošā Vācijas nacistiskā vara, gan arī padomju vara, pretēji starptautiskajām tiesībām, nelikumīgi mobilizēja vai piespieda daudzus Latvijas iedzīvotājus pievienoties vienas vai otras valsts bruņotajiem spēkiem. Latvijas tautas likteņi tika necilvēciski salauzti un sagandēti,» teikts Valsts kancelejas izplatītajā paziņojumā.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu