Mesi kļuvis par visu laiku rezultatīvāko «Barcelona» kluba spēlētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Argentīniešu futbola superzvaigzne Lionels Mesi svētdien kļuvis par visu laiku rezultatīvāko Spānijas kluba «Barcelona» spēlētāju.

Kārtējā čempionāta spēlē «Barcelona» ar rezultātu 7:0 (3:0) sagrāva «Osasuna» futbolistus, izcīnot svarīgu uzvaru spraigajā cīņā par Spānijas futbola čempiontitulu.

Tieši Mesi atklāja spēles rezultātu 18.minūtē, bet otrajā puslaikā argentīnietis atzīmējās vēl ar diviem gūtiem vārtiem, nokārtojot sev kārtējo hat-trick karjerā.

Jau iepriekš Mesi bija kļuvis par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju oficiālajās vienības spēlēs, bet pēc svētdien aizvadītās spēles Mesi ar 371 vārtu guvumu kļuvis arī par visu laiku rezultatīvāko kluba spēlētāju oficiālo, neoficiālo, kā arī pārbaudes spēļu kopsummā.

Iepriekš rekords piederēja Paulino Alkantaram, kurš 357 aizvadītajās spēles laika posmā no 1912.līdz 1927.gadam guva 369 vārtus.

Par spīti regulārajām traumām, Mesi šajā sezonā izcēlies ar 31 vārtu guvumu 33 aizvadītajās spēlēs.

Jau vēstīts, Mesi aizvadītā gada izskaņā trešo reizi karjerā saņēma «Zelta futbolzābaku», kas tiek pasniegts sezonas rezultatīvākajam spēlētājam Eiropā. Tāpat futbolists karjers laikā četras reizes ieguvis «Ballon d'Or» trofeju jeb «Zelta bumbu», ko pasniedz pasaules gada labākajam futbolistam

Spānijas čempionāta kopvērtējumā «Barcelona» vienība ar 66 punktiem 28 cīņās šobrīd ieņem vien trešo vietu, no turnīra līderes Madrides «Real» atpaliekot par četriem punktiem, bet no sacensību vicelīderes Madrides «Atletico» par vienu.

Jau nākamajā kārtā tiks aizvadītā viena no sezonas noslēdzošā posma svarīgākajām spēlēm - «Real» savā laukumā uzņems «Barcelona» futbolistus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu