Pirmdien izskan jaunas versijas par pazudušās lidmašīnas nolaupīšanu un atrašanās vietu (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pazudusī «Malaysian Airlines» lidmašīna varētu būt lidojusi uz Talibu kontrolētajām bāzēm Afganistānā. Šāds apgalvojums kļuvis aktuāls pēc pēdējā signāla izpētes, kuru nosūtījusi lidmašīna pēc komunikācijas sistēmu atslēgšanas, raksta «The Independent».

Veicot kratīšanu abu pilotu mājās, svētdien izmeklētāji vienā no pilotu mājām atraduši mūsdienīgu lidmašīnas simulatoru, kas piederējis lidaparāta pilotam. Eksperti vēsta, ka atslēgt lidmašīnas komunikācijas sistēmas, nevienam to nemanot, var tikai pieredzējis pilots. Tāpat parādījusies versija, ka lidmašīna nolaupīta, izmantojot modernās tehnoloģijas – ar mobilā telefona vai USB zibatmiņas palīdzību.

Policija turpina ievākt informāciju par abiem lidmašīnas pilotiem – 53 gadus veco Zakariju Ahmedu Shahu un 27 gadus veco Fariku Abdulu Hamidu. Tieši Shaha mājās arī tika atrasts modernais lidmašīnas simulators.

Astoņas dienas pēc «Boeing 777» pazušanas, Malaizijas amatpersonas aktīvi meklē iespēju iegūt diplomātisku atļauju, lai varētu doties uz Pakistānas ziemeļrietumu rajoniem, kur netālu atrodas Afganistānas robeža.

Pagaidām izmeklēšanu kavē tieši juridiskās formalitātes, kas saistītas ar Afganistānas un Pakistānas pierobežas apmeklēšanu. Šo teritoriju apmeklēšanai ir nepieciešamas atļaujas, tāpēc pagaidām izmeklētāji gaida atļauju saņemšanu, lai censtos noskaidrot, vai tiešām lidmašīna varētu atrasties Afganistānas teritorijā.

Tāpat policija pēta katra apkalpes locekļa personīgos, politiskos un reliģiskos uzskatus. Tiek pārbaudītas arī apkalpojošās personas, kuras reisu apkalpojušas Kualalumpuras lidostā. Amatpersonas lūdz vēl neizdarīt nekādus secinājumus par abiem lidmašīnas pilotiem.

Ārvalstu mediji ziņo, ka lidmašīnas meklēšanas darbos ir iesaistītas nu jau 25 valstis.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu