Fotoreportāža: Negaidīta ziemas atgriešanās Rīgā (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kad pagājušās nedēļas saulainās dienas jau ļāva uzplaukt cerībai, ka pavasaris ir klāt uz palikšanu, šonedēļ ar negaidītu atgriešanos mūs atkal pārsteigusi ziema. Atkal nākas tīrīt nosnigušas automašīnas un neizbraucamus ceļus.

Valsts Centrālajā un Kurzemes reģionā VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) pirmdienas pēcpusdienā atkārtoti brauktuves tīra no sniega un apstrādā ar pretapledojuma materiālu, informē LAU sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Vasiļjeva. Kopumā valsts autoceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 47 LAU ziemas dienesta automašīnas.

Valsts Centrālajā reģionā strādā 13 ziemas dienesta tehnikas vienības, no tām divas Rīgas rajonā. Kurzemē autoceļu uzturēšanā iesaistītas 34 ziemas dienesta automašīnas.

Kurzemes un valsts Centrālajā reģionā sniega un apledojuma dēļ braukšanas apstākļi ir apgrūtināti uz valsts galvenajiem un vietējas nozīmes ceļiem. Savukārt Vidzemes un Latgales reģionā braukšanas apstākļi ir apmierinoši.

Autoceļu uzturētāji atgādina, ka autovadītājiem jābūt ļoti uzmanīgiem, izvēloties ceļa segumam un riepām piemērotu braukšanas ātrumu, ieturot drošu distanci starp transportlīdzekļiem un neveicot asus manevrus.

Autoceļi ir iedalīti uzturēšanas klasēs, līdz ar to ir noteikti darbu izpildes laiki, kad ceļi ir jāatbrīvo no sniega un apledojuma. A klases ceļiem, laika posmā no plkst. 6-22, jāveic attīrīšanu no sniega un kaisīšanu ar pretapledojuma materiāliem trīs stundu laikā. A1 klases ceļiem, laikā no plkst. 6-20, šie darbi ir jāveic četru stundu laikā un B klases ceļiem, laikā no plkst, 6-18, atbilstoši braukšanas apstākļi jānodrošina sešu stundu laikā. Šo darbu veikšanas laiks tiek skaitīts no brīža, kad sniegs ir beidzis snigt. Ilgstošas snigšanas laikā ceļš tiek tīrīts un apstrādāts vairākkārtēji, lai mazinātu satiksmes traucējumus, taču objektīvu iemeslu dēļ šādos apstākļos pilnīgi tīru no sniega un apledojuma to uzturēt ir neiespējami.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu