Latvija vēlas uzņemt 2018.gada pasaules čempionātu orientēšanās sportā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvija oficiāli paudusi vēlmi 2018.gadā uzņemt pasaules čempionātu orientēšanās sportā, vēsta Starptautiskā Orientēšanās federācija (IOF).

Līdz pieteikumu termiņa beigām - 15.martam - oficiāli gatavību uzņemt čempionātu paudusi tikai Latvija. Par tiesību piešķiršanu IOF ģenerālajā asamblejā tiks lemts jūlijā.

Sprinta distances sacensības plānots rīkot Rīgā, vismaz daļai maršruta iestiepjoties arī Vecrīgā, bet vidējās un garās distances, kā arī stafetes sacensības plānots rīkot ārpus galvaspilsētas.

Latvija 2008.gadā uzņēma Eiropas čempionātu orientēšanās sportā, kas notika Ventspilī, bet pērn Madonā risinājās Eiropas čempionāts orientēšanās sportā ar slēpēm, kur tika rīkotas arī pasaules junioru un veterānu ziemas meistarsacīkstes.

Pasaules čempionāta sacīkstes, izņemot sprinta distances kvalifikāciju, plānots pārraidīt televīzijā.

«Pēc 2017.gada pasaules čempionāta Igaunijā mēs vēlreiz pierādīsim, ka maza orientēšanās valsts ar maziem resursiem var pienācīgi uzņemt augstākā līmeņa sacensības. Organizatori ir gatavi demonstrēt izdomu un īstenot saukli «Mazāk ir vairāk» dzīvē,» teikts Latvijas pieteikumā.

IOF par tiesību piešķiršanu Latvijai lems 10.jūlijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu