Vēsturniece: Patiesais Šerloks Holmss bija itālis (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS

Britu vēsturniece Andžela Baklija nākusi klajā ar paziņojumu, ka slavenā detektīvromānu varoņa Šerloka Holmsa prototips esot bijis itālis.

Ģenealoģijas biedrības locekle apgalvo, ka Viktorijas laikmeta izmeklētāja tēls esot balstīts uz īstu detektīvu vārdā Džeroms Kaminada, kurš dzimis Mančesterā. Viņa tēvs bijis itālis, bet māte - īriete.

Kaminada strādāja Mančesteras policijā. Viņš izmeklējis daudzus noziegumus visā Lielbritānijā, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

1844.gadā dzimušais Kaminada savā darbā esot izmantojis zināšanas loģikā un ekscentrisku maskēšanos, piemēram, par strādnieku vai dzērāju. Viņš arī spējis pēc cilvēka gaitas vien noteikt, vai tas ir zaglis.

«Kaminada kļuva atpazīstams tieši tajā laikā, kad tika izgudrots Šerloks Holmss. Rakstnieks Arturs Konans Doils neapšaubāmi iedvesmojies no šī reāli pastāvējušā varoņa, jo tiem ir tik daudz kā līdzīga,» uzskata Baklija.

Kaminada guva popularitāti ap 1885.gadu, bet divus gadus vēlāk iznāca Doila pirmais romāns par Šerloku Holmsu «Study in Scarlet» («Etīde purpura toņos»).

Baklija sarakstījusi Kaminadas biogrāfiju, kurā norāda uz daudzām līdzībām starp izmeklētāju un literāro varoni.

Kaminada nomira 1914.gadā, un togad arī iznāca pēdējais Šerloka Holmsa romāns.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu