Vietējie sinoptiķi nedēļas beigās sola pavasara atgriešanos (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dark Dwarf, CC BY-ND 2.0

Lai gan patlaban valda ziemai raksturīgi laikapstākļi, nedēļas nogalē Latvijā atkal atgriezīsies pavasaris un gaiss iesils līdz plus 12 grādiem, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Nedēļas laikā turpināsies nokrišņi, un nedēļas vidū tie būs pat stipri. Nedēļas sākumā Latvijā gaidāms sniegs, bet pēc tam sniegu nomainīs lietus. Pēc ciklona vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem, atkal nesot aukstas gaisa masas. Sinoptiķi prognozē, ka naktī uz ceturtdienu gaisa temperatūra Vidzemē pazemināsies līdz mīnus 4, mīnus 9 grādiem, arī pārējā Latvijas teritorijā termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes. Dienā gaiss iesils līdz plus 1, plus 5 grādiem.

Taču nedēļas izskaņā jau atkal pamazām atgriezīsies pavasaris - jau naktīs gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 1, plus 6 grādiem, bet dienā līdz plus 5, plus 10 grādiem, un vietām līdz plus 12 grādiem. Dienas gan būs apmākušās un bieži līs lietus.

Šodien jūras piekrastē vējš brāzmās var sasniegt vētras spēku līdz 20-24 metriem sekundē, un arī turpmākajās dienās gaidāms brāzmains vējš.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu