Apskatnieks: Kulda jau tagad ir gatavs spēlēt NHL (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vinipegas «Jets» ir gatavs spēlēt jau tagad, uzskata šīskomandas apskatnieks Gerijs Loless.

Kā zināms, Kulda šobrīd pārstāv KHL komandu Ufas «Salavat Julajev». Tomēr tieši «Jets» organizācija, kas agrāk bija NHL kluba Atlantas «Trashers» veidolā, 2006. gadā draftēja Latvijas hokejistu.

Kopumā Kulda «Trashers»/«Jets» rindās nospēlējis 15 spēles, izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Vēl iepriekšējā gadā viņš pēc KHL sezonas devās uz Vinipegu, taču komandā neaizvadīja nevienu maču. Vasarā Kulda noraidīja «Jets» kvalifikācijas līguma piedāvājumu, gaidot izdevīgākus variantus. Tā rezultātā hokejists ilgu laiku bija bez kluba, bet pēc sezonas sākuma vienojās ar «Salavat Julajev», noslēdzot divu gadu vienošanos.

Loless savā rakstā apskatījis trīs Krievijā spēlējošos hokejistus, sakot, ka tieši Kulda un uzbrucējs Aleksandrs Burmistrovs «Jets» komandā varētu spēlēt jau tagad.

«Kulda bija lielisks, aizstāvot Latvijas izlases krāsas Soču olimpiskajās spēlēs,» raksta Loless. «Viņš pats man teica, ka Vinipegā atgriezīsies tikai tādā gadījumā, ja viņam būs iespēja spēlēt «Jets» komandā. No tā, ko redzēju Olimpiādē - viņš ir tam gatavs.»

Zīmīgi, ka pašreizējais «Jets» galvenais treneris ir labi zināmais Pols Moriss, kurš vēl iepriekšējā sezonā trenēja KHL klubu Magņitogorskas «Metallurg». Pēc tur pavadītā laika speciālists vēlāk izteicās, ka viņam uz labo pusi ir mainījies priekšstats par Krievijā spēlējošajiem hokejistiem.

«Jets» ar izcīnītu 71 punktu 69 spēlēs šobrīd ieņem sesto vietu Centrālajā divīzijā, saglabājot izredzes kvalificēties Stenlija kausa izcīņai.

Kā zināms, Kulda šobrīd «Salavat Julajev» sastāvā piedalās Gagarina kausa izcīņā, kur Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām cīnās neizšķirti 3-3 ar Latvijas speciālista Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo». Izšķirošais mačs risināsies otrdien.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu