Lielākā lidmašīnas meklēšanas operācija visā aviācijas vēsturē: norāda uz savādu niansi (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aero Icarus, CC BY-SA 2.0

Lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pazudušās lidmašīnas meklēšana kļuvusi par lielāko meklēšanas operāciju visā aviācijas vēsturē -  kopējā platība, kurā tiek meklēta lidmašīna, ir 48 280 320 kvadrātkilometru jeb viena desmitā daļa no mūsu planētas, vēsta ārvalstu mediji.

Malaizijas aizsardzības ministrs Jišamudins Huseins neizslēdz iespēju, ka lidmašīna tiks atrasta neskarta.

«Fakts, ka nebija trauksmes signāla, joprojām neviens nav pieprasījis jebkādu izpirkuma maksu par lidmašīnu vai uzņēmies atbildību par lidmašīnas nolaupīšanu, atstāj cerību,» ministrs paziņojis preses konferencē.

«Malaysia Airlines» izpilddirektors Ahmads Jauhari Jahija norādījis, ka sākotnējā izmeklēšana liecinot - pēdējos vārdus «Viss kārtībā, arlabunakti!» teicis otrais pilots Fariks Abduls Hamids.

Malaizijas amatpersonas norādījušas uz kādu savādu niansi - pēdējie vārdi izskanēja pēc tam, kad jau tika atslēgta viena no lidmašīnas datu komunikācijas sistēmām. Tas savukārt liek domāt, ka šādi mēģināts maldināt gaisa satiksmes kontrolierus uz zemes.

Izmeklētāji plāno nopratināt Hamida draugus, lai pārliecinātos, vai viņa balsī nav bijis jaušams kas neparasts.

Jau ziņots, ka lidsabiedrības «Malaysia Airlines» lidmašīna, kas atradās ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu, pazuda 8.marta rītā.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu