Putins atbalsta līguma projektu par Krimas uzņemšanu Krievijas sastāvā (64)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbalstījis Krievijas-Krimas līguma projektu par tās uzņemšanu Krievijas sastāvā, attiecīgs rīkojums otrdien publicēts tiesiskās informācijas portālā.

«Atbalstīt līguma projektu starp Krievijas Federāciju un Krimas Republiku par Krimas Republikas uzņemšanu Krievijas Federācijā un jaunu Krievijas Federācijas subjektu izveidi,» teikts dokumentā. «Par lietderīgu uzskatīt šajā rīkojumā minētā līguma parakstīšanu augstākajā līmenī.»

Jau vēstīts, ka Putins otrdien plkst.15 pēc Maskavas laika (plkst.13 pēc Latvijas laika) Kremlī uzrunās Valsts domes un Federācijas padomes likumdevējus, reģionu vadītājus un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus par Krimas un Sevastopoles «lūgumu» iekļauties Krievijas Federācijas sastāvā.

Putins pirmdienas vakarā parakstīja dekrētu, kurā «Krimas Republika» atzīta par suverēnu un neatkarīgu valsti.

Krievijas armijas okupētajā Krimā svētdien notika «referendums» par pievienošanos Krievijai.

Saskaņā ar promaskavisko varasiestāžu datiem par iekļaušanos Krievijas sastāvā nobalsojuši 96,77% referenduma dalībnieku.

Krimas parlaments pirmdien pasludinājis neatkarību no Ukrainas un vērsies pie Krievijas ar lūgumu uzņemt to Krievijas Federācijas sastāvā.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība referendumu uzskata par neleģitīmu. Krimas tatāri, 12-15% no pussalas iedzīvotājiem, referendumu boikotēja.

Eiropas Savienība (ES) un ASV pirmdien noteica sankcijas pret Krievijas un Krimas amatpersonām, kuras tiek vainotas Ukrainas krīzē. Par sankciju noteikšanu pavēstīja arī Kanāda.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu