Tambijevs: Mums nebija, kur atkāpties (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas komandas «Rīga» galvenais treneris Leonīds Tambijevs lepojas ar vienības pirmdien parādīto sniegumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā pret Maskavas vienību «Krasnaja armija».

Kā zināms, «Rīgai» savā laukumā Piņķos pirmdien izdevās pieveikt Krievijas klubu pagarinājumā ar 4:3, līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām samazinot deficītu līdz 1-2.

«Jau pirmajās divās spēlēs puiši cīnījās, tomēr tur mums nebija iespēju viņus apspēlēt, jo pretinieki bija ieguvuši spēlētājus no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), tostarp rezultatīvo Nikolaju Prohorkinu,» sarunā ar aģentūru LETA sacīja Tambijevs. ««Krasnaja armija» ir stipra komanda, tomēr šodien puišu priekšā noņemu cepuri. Pirms pagarinājuma teicu - kas iemet, tā komanda uzvar. Mums nebija, kur atkāpties. Puiši to zināja, iemeta, un uzvarējām.»

Kā zināms, sērijas pirmajās divās spēlēs, kas norisinājās Maskavā, «Rīga» zaudēja pārliecinoši - 2:7 un 2:6.

«Jau pēc otrās spēles teicu, ka jāspēlē ar tādu pašu atdevi un tāpat jāpilda spēles uzdevumi, bet jānovērš individuālās kļūdas, kuru bija pārāk daudz, tad viss būs kārtībā. Toreiz kļūdas noveda līdz vārtu zaudējumiem,» izteicās Tambijevs.

«Runājot Rīgas «Dinamo» galvenā trenera Arta Ābola vārdiem, esam atspēlējuši vienu mačbumbu. Par puišu sniegumu trešajā mačā lepojos. Prohorkins, piemēram, spēlē KHL kluba Maskavas CSKA pirmajā maiņā,» atzina speciālists.

Sērijas ceturtais mačs jau otrdien norisināsies Piņķos.

Kā zināms, konferences astotdaļfinālā «Rīgas» hokejisti saspringtā sērijā ar 3-2 pieveica Austrijas vienību Zalcburgas «Red Bull», izslēgšanas turnīra pirmo kārtu pārvarot pirmoreiz vēsturē.

Arī trijās iepriekšējās sezonās Tambijeva vadītā «Rīgas» komanda spēja iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā, ko iepriekš sauca par Harlamova kausa izcīņu, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču «Atlanti» komandai. Jāuzsver gan, ka toreiz izslēgšanas spēlēs piedalījās vien 16, nevis 32 komandas - kā šogad.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu