Džīns Simonss: Rokenrola slavas zālē hiphopam nav vietas (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu rokgrupas «Kiss» dalībnieks Džins Simonss uzskata, ka repa un hiphopa izpildītāji neiederas Rokenrola slavas zālē, jo viņi «tikai izmanto skaņu celiņus un runā, pat nedzied».

«Atšķaidīšana sākās jau sen. Tā ir politika - daži cilvēki izdomā, ko uzņemt, bet ko ne. Un pārējie tikmēr neizpratnē kasa galvu. «Grandmaster Flash» Rokenrola slavas zālē? «Run-D.M.C.» Rokenrola slavas zālē? Tas ir briesmīgi! Es nesaku, ka tie ir slikti mūziķi. Taču viņi nespēlē ģitāru. Viņi izmanto skaņu celiņus un runā. Pat nedzied!» intervijā vietnei «Radio.com» sacīja Simonss.

«Ja jūs pajautātu Madonnai, kādu mūzikas žanru viņa pārstāv, domājat, viņa nosauktu roku? Tad kāda velna pēc gan viņa ir uzņemta Rokenrola slavas zālē?» mūziķis pauž sašutumu. «Viņi var vadīt savu organizāciju, kā vien ienāk prātā, taču tā nav rokmūzika. Tas tāds vienkārši nav! Ja tu nespēlē ģitāru un pats neraksti savas dziesmas, tad tev tur nav vietas.»

Simonss arī nosodīja Rokenrola slavas zāles lēmumu uzņemt tikai «Kiss» oriģinālo sastāvu, bet ne vēlākos dalībniekus.

Rokgrupa nespēja vienoties, kurš no līdzšinējiem dalībnieku sastāviem vairāk pelnījis spēlēt ceremonijā. Oriģinālajā sastāvā ietilpst Džīns Simonss, Pols Stenlijs, Eiss Freilijs un Pīters Kriss, savukārt tagad grupā darbojas Stenlijs, Simonss, Ēriks Singers un Tomijs Teiers. Nevarot izlemt, «Kiss» neuzstāsies vispār.

Grupa «Kiss» tika nodibināta 1973.gadā. Oriģinālais sastāvs spēlēja līdz 1980.gadam, kā arī no jauna apvienojās no 1996. līdz 2000.gadam.

Šī gada uzņemšanas ceremonija Rokenrola slavas zālē norisināsies 10.aprīlī Ņujorkā. Līdz ar «Kiss» tiks uzņemtas grupas «Nirvana» un «Hall & Oates», kā arī dziedātāji Pīters Geibriels, Kets Stīvenss un Linda Ronštāte.

Balvu par mūža ieguldījumu saņems Braiens Epšteins, kurš bija leģendārās grupas «The Beatles» menedžeris no 1962.gada līdz savai nāvei 1967.gadā.

Ar tādu pašu balvu tiks godināts rokeru «The Rolling Stones» menedžeris Endrū Logs Oldems, kurš grupu «padarīja par pasaules zvaigznēm un tik labi izveidoja viņu slikto puišu tēlu, ka tas kļuva gan par viņu firmas zīmi, gan arī nastu», sacīja slavas zāles pārstāvis.

Rokenrola slavas zālē 2014.gadā tiks uzņemta arī grupa «The E Street Band», ko amerikāņu dziedātājs Brūss Springstīns nodibināja 1973.gadā. Ar tās palīdzību «Springstīns iekaroja leģendāru reputāciju kā viens no dižākajiem koncertu mūziķiem rokenrola vēsturē».

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu