Uzbrukumā Ukrainas armijas bāzei Krimā nogalināts ukraiņu karavīrs (364)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Uzbrukumā Ukrainas armijas bāzei Krimā otrdien viens Ukrainas karavīrs nogalināts, bet vēl viens - ievainots, otrdien pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis.

Incidents noticis Simferopolē, sacīja ministrijas reģionālais preses pārstāvis Vladislavs Seļezņovs. Triecienā ieņemts Ukrainas armijas fotogrametrijas centrs.

«Trieciena gaitā nogalināts viens cilvēks. Tas ir praporščiks. Viņš pildīja dienesta pienākumus armijas daļas parkā,» sacīja Seļezņovs. «Ievainots ir kapteinis, atbilstoši situācijai, kāda tā ir šobrīd, viņu uz slimnīcu nogādājusi Simferopoles «ātrās palīdzības» automašīna.»

Līdzās objektam no ēku logiem darbojušies krievu snaiperi, sacīja Seļezņovs.

«Visi [Ukrainas] karavīri ir arestēti. Viņiem atņemti dokumenti, nauda. Viņus izveda, nostādīja un atņēma ieročus,» norādīja amatpersona.

Triecienā viens Ukrainas karavīrs ir nogalināts, bet divi - smagi ievainoti, pavēstīja Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks.

«Triecienu veica Krievijas īpašo uzdevumu vienība, viņus «piesedza» bandītisko formējumu kaujinieki (tā dēvētā «pašaizsardzība»). Šāvieni tiešā trāpījumā veikti no «pašaizsardzības» puses,» sociālajā tīklā «Facebook» ierakstījis Timčuks.

«Patlaban Krimas mediji, atsaucoties uz Krimas Iekšlietu ministriju, izplata gluži pretēju informāciju. It kā «apšaudē Simferopoles ielā viens pašaizsardzības kaujinieks ir gājis bojā un divi ievainoti. Uz pašaizsardzības kaujiniekiem šauts no kādas nepabeigtas mājas, kas atrodas iepretim armijas daļai».»

«Par bandītu nāvi vai ievainojumiem mums informācijas nav,» atzīst Timčuks.

Konflikts ar Krieviju pārgājis militārajā stadijā, otrdien paziņojis Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

«Šodien Krievijas karavīri sāka šaut uz Ukrainas karavīriem, bet tie jau ir kara noziegumi, kuriem nav noilguma termiņa. Tāpēc ir nepieciešams nekavējoties izveidot kopīgu komisiju Ukrainas, ASV, Lielbritānijas un Krievijas aizsardzības ministru līmenī kā Budapeštas memoranda dalībniekiem,» sacīja Jaceņuks.

Ir jāizlemj jautājums, lai nepieļautu militārā konflikta tālāku eskalāciju, jāsāk politiskais dialogs par Ukrainas valsts tiesību atjaunošanu un par to, lai apturētu starptautisko tiesību normu pārkāpumus no Krievijas puses, norādīja premjers.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par Krimas aneksiju.

Komentāri (364)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu