Video: Lepnais īpašnieks parāda īpaši retu, pēdējo Austrijā ražoto «Porsche» (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

«Porsche» kā autoražotāja stāsts neaizsākās vis Vācijā, kur šobrīd ir uzņēmuma galvenā mītne, bet gan nelielā Austrijas pilsētiņā Gmindē, kur tika saražoti pirmie 50 «Porsche» automobiļi. Redzamajā video autoražotājs iepazīstina skatītāju ar saviem pirmsākumiem.

Video redzams «Porsche 356», kas bija autoražotāja pats pirmais modelis. Pavisam tika saražoti tikai 50 šādi auto, tāpēc tas ir ārkārtīgi rets. Pēc tam ražošana tika pārcelta uz Cufenhauzeni, kas atrodas netālu no Štutgartes.

Džefs Zvarts ir viens no laimīgajiem 1949.gadā ražoto auto īpašniekiem, viņam pieder pēdējais no 50 Austrijā ražotajiem spēkratiem.

Zvarts šo automašīnu ne tikai tur garāžā, bet mēdz ar to arī braukt. Klasiskais «356» piedaloties mūsdienu satiksmē gan satopas ar zināmām grūtībām, taču tā īpašniekam tas nav šķērslis. Viņš ir sajūsmā par automašīnas vecmodīgo un īpatnējo tehnoloģiju. Piemēram, lai ieslēgtu atsevišķas automašīnas daļas, tai katrai ir sava atslēga, viņš arī jūsmo par tās vienkāršo, bet reizē arī efektīgo dizainu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu