«General Motors» izveido jaunu amatu automašīnu drošības uzraudzīšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) izveidojis jaunu augstākā līmeņa amatu, lai uzraudzītu automašīnu drošību un to atsaukšanu, šādi reaģējot uz situāciju, kad uzņēmumam pēdējo divu mēnešu laikā nācies izsludināt divus vērienīgus automašīnu atsaukumus.

GM norāda, ka globālā automašīnu drošības vadītāja amatā iecēlis Džefu Bojeru, kas uzņēmumā kopumā strādājis jau gandrīz 40 gadus.

«Šis jaunais amats paaugstina un integrē mūsu drošības procesus zem viena vadītāja, tāpēc mēs varam noteikt jaunu standartu klientu drošībai ar krietni stingrāku atbildību,» pavēstīja kompānijas vadītāja Marija Bara.

Kā ziņots, vairākas ASV varasiestādes pret GM sākušas izmeklēšanas saistībā ar to, kāpēc kompānija tik lēni reaģējusi uz «Chevrolet Cobalt» un «Saturn Ion» automašīnu aizdedzes defektiem, kas tiek saistīti ar 31 nelaimes gadījumu un 12 nāves gadījumiem.

Šī problēma konstatēta jau 2001.gadā, taču GM gaidījis līdz šā gada februārim, lai Ziemeļamerikā divos posmos atsauktu 1,62 miljonus automobiļu.

Tikmēr pirmdien GM paziņoja par gandrīz 1,8 miljonu automašīnu atsaukšanu saistībā ar trīs atšķirīgiem defektiem, kas nav saistīti ar aizdedzes problēmām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu