Visai krievu autoražotāja «AvtoVAZ» vadībai būs jāiziet melu detektora tests (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: orangechallenger, CC BY-NC-SA 2.0

Krievijas lielākā autoražotāja «AvtoVAZ» darbinieki būs spiesti iziet regulārus melu detektora testus. Uzņēmums šādi vēlas apkarot korupciju, ziņo laikraksts «Izvestia».

Jauno pretkorupcijas kontroles metodi ieviesis nesen ieceltais uzņēmuma vadītājs zviedrs Bo Andersons, kurš iepriekš bijis viens no uzņēmuma «General Motors» vadītājiem.

Pārbaudīti tiks visi augstākā līmeņa darbinieki, kas pieņem atbildīgus lēmumus, kam ir tiesības parakstīt līgumus. Darbiniekiem melu detektora pārbaudes laikā būs jāatbild jautājumi par viņu finanšu saistībām, piederošajiem vērtspapīriem, savu privāto biznesu un par pazīšanos ar valsts amatpersonām.

Atbildīgais vadītājs var ignorēt darbinieka atzīšanos par interešu konfliktu, ja pēc viņa ieskatiem tāds nepastāv, taču, ja, veicot melu detektora testu, vadītājam rastos šaubas, vadītājs darbiniekam var liegt parakstīt attiecīgo līgumu, pārcelt viņu uz citu uzņēmuma nodaļu vai pat atlaist viņu no darba.

«AvtoVAZ» savā vēsturē jau reiz ir izmantojis melu detektoru. 2009.gadā testu bija spiesti iziet remonta darbnīcas strādnieki, jo darbnīcā tika atrasti noslēpti vairāk nekā 400 kilogrami krāsainā metāla 700 000 rubļu jeb nepilnu 14 000 eiro vērtībā.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu