Noskaidrots Rīgas pils ugunsgrēka galvenais izcelšanās iemesls, drīz nosauks aizdomās turamos (83)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga

Prokuratūra ir noskaidrojusi Rīgas pils ugunsgrēka galveno izcelšanās iemeslu un mēneša laikā varētu tikt nosaukti aizdomās turamie, intervijā Latvijas Radio žurnālistiem atzina ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kalnmeiers gan atturējās atklāt, vai aizdomās turamie ir būvnieki, norādot, ka šādas informācijas izpaušana patlaban nav izmeklēšanas interesēs.

Ekspertīze šobrīd ir pabeigta, un izmeklēšanas procesā pirms saspringta darba posma esot iestājusies īslaicīga pauze, norādīja Kalnmeiers.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 2013.gada 21.jūniju, tika izpostīta Rīgas pils 3200 kvadrātmetru platībā.

Valsts policija par ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu.

Pirms aptuveni mēneša Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins aģentūrai LETA sacīja, ka Valsts policijas pasūtīto komplekso ekspertīžu rezultāti par Rīgas pils ugunsgrēku pagaidām netiks publiski atklāti.

Grišins pamatoja, ka ekspertīzes secinājumi ir kriminālprocesa noslēpums un izmeklēšanas interesēs nebūtu pareizi publiskot «visus trumpjus». To atklāšanas gadījumā pretējai pusei tiktu atvieglotas aizstāvības iespējas.

Policijas pasūtīto ekspertīzi veica Latvijas un Lietuvas speciālisti, un ekspertīze tiek «salikta kopā» ar liecībām un citu izmeklēšanā iegūto informāciju.

Viņš atgādināja, ka stadija, kad tiek publiskoti vai ir pieejami kriminālprocesa materiāli, parasti ir tad, kad tiek pabeigta pirmstiesas izmeklēšana un ar materiāliem tiek iepazīstināti aizdomās turētie.

Grišins arī pastāstīja, ka visu ieinteresēto pušu pasūtīto ekspertīžu rezultāti ir pievienoti kriminālprocesa materiāliem.

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu