Zināms, kāds bijis neadekvātā «stopētāja ar automātu» mērķis (98)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neadekvātais stopētājs, kurš pirmdien, izmantojot automāta maketu, mēģināja ar stopiem nokļūt no Cēsīm līdz Rīgai, apgalvojis, ka ir «Lāčplēsis» un vēlas «glābt Latviju no iebrūkošajiem krieviem», tāpēc viņam steidzami jādodas uz Rīgu, vēsta telekanāla LNT raidījums «Degpunktā».

Autobusa vadītājs bija devies dienas pirmajā braucienā no Cēsīm uz Aizkraukli, kad neilgi pēc pieturas Melturi uz ceļa ieraudzīja ko savādu - uz šosejas bija iznācis jauns vīrieti, kurš rokās turēja automātu un mēģināja apturēt autobusu.

Vadītājs Igors pats kādreiz dienējis armijā, ticis gatavots dienestam Afganistānā, tāpēc ieroci uzreiz atpazinis. Tas bijis amerikāņu M16 un vadītājs domājis, ka stopētājs ir nacionālo bruņoto spēku kareivis.

Uz ceļa stāvošais jaunais vīrietis to uzlādējis un pacēlis roku, aicinot autobusu apstāties. Vadītājs noticējis, ka ierocis ir īsts un domājis, ka notiek kāda pārbaude vai arī kādam nepieciešama palīdzība, tāpēc apturējis autobusu un atvēris durvis. Taču pēc iekāpšanas jaunais vīrietis Igoram uzreiz latviski pavēlējis: «Brauc uz Rīgu!»

Vīrietis bija tērpies sporta tērpā, bet kājās viņam bija tikai zeķes, atcerējās Igors. Jaunais vīrietis sevi dēvējis par Lāčplēsi un sacījis, ka «Latvijā brūkot iekšā krievi un Latvija ir briesmās, tāpēc viņam tā ir jāglābj.»

Vadītājs iebildis, ka viņa maršruts ved uz Aizkraukli, taču nākamais autobuss iešot uz Rīgu. Tajā brīdī jaunais vīrietis viņam pie galvas pielicis automāta stobru. Igors mēģinājis ieroci pasist sānis, taču viņa kustības ierobežojusi stūre. Jaunais vīrietis apgriezis automātu otrādi un iesitis vadītājam ar ieroča laidni pa galvu. Kad uzbrucējs vadītājam mēģinājis sist vēlreiz, viņam izdevies satvert ieroci un viņi sākuši savā starpā cīnīties.

Pēc cīniņa jaunais vīrietis, paņemot līdzi savu automātu, no notikuma vietas aizbēdzis, viņam izdevies «nostopēt» kādu citu automašīnu un nokļūt tuvāk Rīgai. Policija viņu aizturēja Siguldā, pēc tam, kad viņš bija pamanīts ejam pa ceļa malu.

Autobusa vadītājs domā, ka jaunais vīrietis bija smēķējis tā dēvēto «spaisu» jeb «legālās narkotikas», jo runājis un uzvedies savādi, taču nav odis pēc alkohola. Policija jauno vīrieti aizturējusi, šobrīd viņam tiek veiktas ekspertīzes un viņš tiek nopratināts.

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu