Pirmoreiz Ķīpsalā gigantiskās jūrascūciņas. Noskaties video! (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šonedēļ, 22. un 23. martā, lielākajā un mīļākajā mājdzīvnieku izstādē «Petekspo. Latvijas uzvarētājs 2014» Ķīpsalā, līdzās mīlīgiem kāmīšiem, pelītēm un dažādām dekoratīvajām jūrascūciņām, pirmoreiz būs aplūkojamas gigantiskas jūrascūciņas prāva  pundurtruša augumā, «Apollo» informēja Inese Libere. 

Lielās jūrascūciņas, kas sver aptuveni 3–4 kg un kuru ķermeņa garums var sasniegt pat 50 cm, mēdz dēvēt par Cuy jeb kuī, kas spāņu valodā nozīmē vienkārši ‘jūrascūciņa’. Divas šādas jūrascūciņas, līdz ar jestrajiem auntrušiem, skaistajiem dekoratīvajiem baložiem, vistām un gaiļiem, izstādē rādīs minizoo «Dobuļi» sirsnīgie saimnieki Agita un Varis Ķelpes.

Šīs ir pirmās gigantiskās jūrascūciņas Latvijā, un tās ir ievestas tikai pirms gada no Vācijas. «Dobuļos» šie interesantie, mīlīgie grauzēji lieliski sadzīvo vienā aplokā ar draudzīgajiem auntrušiem. Turklāt ziemas aukstums, ja vien nav aukstāks par – 10˚ C, lielajām jūrascūciņām nekaitē, gluži kā to dzimtenē Dienvidamerikā. Tās ēd speciālo barību, sienu un burkānus, bet īpašs gardums ir paprika un gurķi. Par to, ka jūrascūciņas lieliski iedzīvojušās Latvijā, liecina arī tas, ka tās jau ir sagaidījušas savus pirmos pēcnācējus.

Senie inki, kas apdzīvoja tagadējo Peru un Bolīvijas teritoriju, bija pirmie, kas aptuveni pirms 2000. g. p. m. ē. pieradināja jūrascūciņas. Šai apvidū jūrascūciņas vēl aizvien tiek turētas gan kā mīļi mājdzīvnieciņi, gan arī lietotas uzturā kā delikatese. Līdz šai dienai Dienvidamerikā valda uzskats, ka tās spēj uzņemt sevī ļaunumu un visas kaites, tādēļ tiek izmantotas arī dažādos dziedināšanas rituālos. Par laimi, eiropieši gigantiskās jūrascūciņas uztver tikai kā mīļus mājdzīvniekus.

Kā zināms, 22. un 23. martā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks izstāde «Pet Ekspo. Latvijas uzvarētājs 2013» – lielākā un mīļākā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde Baltijā. Ķīpsalā notiks profesionālās suņu un kaķu izstādes, varēs aplūkot visdažādāko mājdzīvnieku un eksotisko dzīvnieku ekspozīciju un iepazīties ar plašu zooindustrijas preču un pakalpojumu piedāvājumu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu