Nepilngadīgajai autovadītājai, kas notrieca uz soliņa sēdošās pusaudzes, nosacīts sods (62)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: A river runs through, CC BY-NC-ND 2.0

Nepilngadīgajai autovadītājai, kas 2013.gada jūlijā Valmierā notrieca uz soliņa sēdošās pusaudzes, tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu, uzliekot notiesātajai soda izciešanas laikā virkni pienākumu.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, pilns spriedums šajā lietā būs pieejams no 2.aprīļa.

Pagājušā gada 31.jūlijā plkst.17.20 Valmierā mājas pagalmā Koku ielā automašīnas «Dodge» vadītāja, 1996.gadā dzimusi valmieriete, uzbraukusi pie mājas esošam soliņam, uz kura sēdējušas divas māsas. Vecākā - 12 gadus vecā - pusaudze no gūtajām traumām notikuma vietā mirusi, bet jaunākā - septiņgadīgā meitene - ar dažādām traumām nogādāta ārstniecības iestādē.

Kā iepriekš norādīja policijas pārstāve, sešpadsmit gadus vecā valmieriete pie automašīnas stūres bija sēdusies bez transportlīdzekļa vadītājas tiesībām, meitenei nebija arī mācību braukšanas atļaujas. Pēc sākotnējās informācijas, nelaime notikusi, jo jauniete sajaukusi automašīnas pedāļus.

Apsūdzība traģisko negadījumu izraisījušajai autovadītājai celta pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu